Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vraag naar biologische kip vergroot wereldwijde afzet

Een recente studie heeft aangetoond dat de vraag naar biologische kip in verschillende landen zal toenemen door de stijgende vraag naar bio-producten.

De studie laat zien dat de afzet van biologische kip wereldwijd waarschijnlijk  aan het einde van 2028 de 6.700 miljoen euro zal overstijgen door een toenemende vraag uit nieuwe markten. 

Deze stijging wordt gedeeltelijk veroorzaakt doordat de biologische kippenmarkt een verschuiving van traditionele verkooppunten naar  winkelketens en online verkoop zal beleven. Fabrikanten kunnen de kracht van retailketens gebruiken om hun merk zichtbaar te maken en zo afzet te genereren. Online winkels zullen veel publiek trekken waardoor fabrikanten onverwachte klanten in afgelegen gebieden kunnen aantrekken.

De studie (Organic Chicken Market van Fact.MR) heeft aangetoond dat de afzet van biologische kip via winkelketens geraamd is te groeien met een CAGR van 14,7% tijdens de periode 2018-2028. De directe afzet van biologische kip wordt geraamd via andere kanalen te gaan lopen.

 

Publicatiedatum: