"Kost best wat moeite als kleine bereider"

Hopjesvla, chocoladevla en blanke vla nu officieel biologisch

Tholen - Vanaf nu zijn ook een aantal door Erf-1 ontwikkelde soorten vla officieel biologisch gecertificeerd. Het gaat om de blanke vla, de hopjesvla en de chocoladevla. "Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Als kleine bereider heeft het best veel moeite gekost om geschikte bio-gecertificeerde ingrediënten te vinden", vertelt Irene Bruins, die bij Erf-1 de productontwikkeling op zich neemt naast alle dagelijkse werkzaamheden op de biologische boerderij in Kampen.

Van links naar rechts: de chocoladevla, de hopjesvla en de blanke vla. De vla is verkrijgbaar in een verpakking van 600 milliliter en in een portieverpakking van 200 milliliter.

Irene: "We zijn klein gestart en sommige dingen worden makkelijker als je groeit. Daar is dit een resultaat van. In de hopjesvla verwerk ik nu bijvoorbeeld biologische koffie van De Eenhoorn." Toch zijn dus niet alle vlavarianten nu officieel biologisch. "Ik had eigenlijk alle varianten biologisch willen maken, maar dat gaat voorlopig ook niet lukken. Zo kies ik voor de Bitterkoekjesvla bijvoorbeeld liever voor de bitterkoekjes van de lokale bakker René Vermeij en de room in de Salted Caramel maakt het lastig om van deze variant een volledig biologische vla te maken."

Voor meer informatie:

Irene Bruins
ERF-1
Mandjeswaardweg 6
8267 AW Kampen
06 19818801
0383 446204
irene@erf1.nl  
www.erf1.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven