Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs voor biologische droge stof: € 0,49 kilogram

BIJ12 heeft de droge stof prijzen voorjaarsgras 2019 vastgesteld. Deze prijzen worden gehanteerd bij de bepaling van de hoogte van tegemoetkomingen in faunaschade.

Voor grasland worden de droge stof prijzen op verschillende momenten in het jaar vastgesteld. In het voorjaar worden de te hanteren prijzen voor het voorjaarsgras (1e snede) vastgesteld. Aan het einde van de zomer de te hanteren prijzen voor het zomergras (2e snede en latere zomersneden).

Droge stof prijzen
Aan de hand van een advies van Wageningen UR Lifestock Research, stelt BIJ12 de prijzen vast. Dit is gebaseerd op actuele voederwaarde prijzen voor melkvee. De prijs voor het voorjaarsgras 2019 is vastgesteld op € 0,25 kilogram droge stof. De prijs voor biologische droge stof is vastgesteld op € 0,49 kilogram droge stof. Deze prijs is gebaseerd op mengvoederprijzen van de drie grootste biologische voederleveranciers van Nederland.

Een overzicht van de droge stof prijzen 2003 tot en met 2019 is hier te vinden.

Extra vergoeding
Daarnaast heeft BIJ12 een extra vergoeding vastgesteld. Deze extra vergoeding geldt voor de berekening van de tegemoetkoming in faunaschade op Terschelling (€0,032), Ameland en Schiermonnikoog (€ 0,016). Dit heeft te maken met extra transportkosten voor aanvoer van vervangend ruwvoer vanaf het vaste land.

Publicatiedatum: