Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hopen hiermee de trend te zetten voor 2019"

Sinaasappel en hibiscus verwerkt in nieuwe bio-chips

"Waar velen misschien dachten alles al geproefd en geprobeerd te hebben, komen de chipsbedenkers van Yellow Chips opnieuw met twee innovaties: GoPure Fruits & Veggies met dragon én gedroogde sinaasappel. En GoPure 'classic' aardappelchips met de friszoetzure smaak van hibiscus. We hopen met deze nieuwe GoPure-varianten de trend te zetten voor 2019", vertelt Katharina Haack.

Sinaasappel met dragon
Voor de nieuwe GoPure Fruits & Veggies kozen de chipsmakers uit Emmeloord voor een hoofdrol van de sinaasappel: "In kleine, gedroogde partjes vormen ze een mix met crispy gebakken biet en wortel. Afgemaakt met de zachtfrisse smaak van dragonkruid - als ode aan de wereldvermaarde Franse keuken."

Unieke smaakbeleving
"Citrus geldt al jaren als 'klassiekers' onder culinaire kenners. Maar verwerkt in chips, en ook nog in combinatie met dragon, biedt de GoPure-variant een nieuwe, ongekende smaakbeleving." Met deze jonge telg telt de Fruits & Veggieslijn van Yellow Chips nu drie varianten: de nieuwe GoPure Fruits & Veggies carrot, beetroot & orange chips with tarragon en de bestaande Apple, beetroot & parsnip chips, sea salt en Apple, beetroot & parsnip chips, cinnamon & star anise.

Flower Power
Ook de 'classic' aardappelchips van GoPure kreeg een nieuwe invulling: krokant gebakken aardappelchips met de zomerse, zoetzure smaak van de Hibiscusplant. Katharina: "Deze nieuwe chips is perfect voor wie nieuwe tonen van zoetzuur zoekt, als opwindende variatie op bijvoorbeeld de beroemde salt & vinegar smaak. Het bloemige aroma van de Hibiscus combineert 'hout' met een subtiele en delicaat fruitige ondertoon. Een subtiele verwijzing naar vers gesneden muntblaadjes."

Hibiscus in opkomst
Momenteel is de – smaak van - Hibiscus een gewilde toevoeging in dranken. Van bronwater tot thee. Maar de fijne smaak ervan wordt ook al ervaren in de Mexicaanse keuken, zoals bij de bereiding van hartige enchilada's. "Niet zo gek dat Yellow Chips zijn assortiment vergroot met de specifieke smaak van deze roze bloem. De tijd is er rijp voor. En de consument óók", vertelt Katharina.

Prikkel de nieuwsgierigheid 
Gaan 'de bloem' en 'de sinaasappel' van GoPure de boeken in als de chipstrends van 2019? "Dat zou zo maar eens kunnen. De culinaire wereld is onverminderd positief over het loslaten van traditionele grenzen. Zelfs la cuisine Française, die toch te boek staat als traditioneel, doet mee: smaken in de ene keuken of productgroep 'leen' je voor je eigen recepten. Zo zien we lavendel opduiken in onze latte en de vlierbloesem in cocktails en mineraalwaters met bubbels. Andere vinden hun weg naar koekjes, chocolade en ijs. De GoPure innovaties passen naadloos in dit smakelijke rijtje thuis. GoPure prikkelt de nieuwsgierigheid en nieuwe smaakbeleving van de consument."

Yellow Chips
Yellow Chips is de bedenker en producent van (h)eerlijke biologische chips. "Yellow Chips koppelt ondernemerschap aan een creatieve benadering van chips waarbij nieuwe grenzen worden verkend. Alles 100% biologisch. Ook de ingrediënten van deze nieuwe GoPure Fruits & Veggies carrot, beetroot & orange chips with tarragon en GoPure classic potato chips hibiscus zijn puur natuur. Daarmee maakt Yellow Chips haar GoPure-claim opnieuw waar: straight from the land."

Voor meer informatie:

Katharina Haack
Brand Manager Yellow Chips
06 21449666
haack@yellowchips.nl 

Publicatiedatum: