Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw design voor Bastiaansen Graskaas

"Blijft leuk, die koeien die naar buiten dansen"

Tholen - Het voorjaar is aangebroken. Dat betekent dat de graskazen niet lang meer op zich laten wachten. De Bastiaansen Graskaas zal naar verwachting halverwege mei beschikbaar zijn, zo geeft Marja Bastiaansen aan. "Deze kazen worden van een nieuw design voorzien. Deze week gaan we de eerste graskazen uitleveren en begin week 20 liggen ze allemaal in de winkels. De meeste koeien zijn begin april naar buiten gegaan. Het blijft een leuk gezicht, de koeien die naar buiten dansen. Dit was iets eerder dan voorgaande jaren. Het gras groeit heel snel in dit warme voorjaar."

De bio-melkveehouders die aan Bastiaansen leveren, hebben volgens Marja gedurende de afgelopen maanden weinig negatieve gevolgen ondervonden van de extreem warme en droge zomer van 2018. "Wel hadden ze in de zomer zelf natuurlijk wel last van het feit dat er een tekort aan vers gras ontstond. Wat dat betreft hopen we voor dit jaar dan ook zeker op een wat normalere zomer met van die Hollandse buien." Er zijn het afgelopen jaar niet veel melkveehouders bij gekomen, geeft ze aan. "Er is wel wat bij, maar hierbij gaat het vooral om gangbare boeren die omgeschakeld zijn."

Bekijk hieronder de beelden van de 'Koeiendans bij en Henk Pelleboer.

Voor meer informatie: 

Marja Bastiaansen
Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
0161 432357
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com  
www.bastiaansen-bio.com