Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Junior Company van het Jaar 2019

Winnaar The B-bar verkoopt biologische sesamrepen verpakt in groeipapier

Vrijdag 12 april was het zover: de finale van Junior Company van het Jaar 2019. Maandenlang hebben de vijftien junior companies naar dit moment toegewerkt. Tijdens de finale werden ze beoordeeld op de presentatie van hun stand, de pitch en het Stand van zaken rapport dat ze vóór de finale in hebben geleverd. 

Na een zenuwslopende finale kreeg de zaal met ruim 150 bezoekers aan het einde van de middag het antwoord op de vraag: Welke Junior Company is de beste van ons land?

The B-Bar is Junior Company van het Jaar 2019 in de categorie havo/vwo. Foto © Jostijn Ligtvoet

The B-bar van het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda won de titel Junior Company van het Jaar 2019 in de categorie havo/vwo. De middelbare scholieren verkopen biologische sesamrepen, verpakt in een milieuvriendelijke wikkel bestaande uit bloemenzaadjes, ook wel groeipapier genoemd. Door de wikkel in aarde te leggen en nat te maken, groeien er bloemen uit die bijen aantrekken. "Alles klopt. Het is mooi dat jullie je op deze manier inzetten om bijensterfte terug te dringen. Jullie hebben veel repen verkocht, maken winst én hebben al met Tony’s Chocolonely en Dille & Kamille gepraat, fantastisch. Ik heb zelfs een aankoop gedaan bij jullie stand, dat zegt al genoeg", vertelt juryvoorzitter Elske Doets enthousiast. 

The B-bar nam ook de De Disney Creativity Award mee naar huis. "De leerlingen hebben een creatieve oplossing bedacht voor een maatschappelijk probleem. Het is een nieuw product en ze hebben het heel mooi vormgegeven. Een terechte winnaar", aldus Tijmen ter Veen van The Walt Disney Company.

Voor meer informatie: www.jongondernemen.nl 

Publicatiedatum: