Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Varkens naar buiten: slecht voor het milieu?

Begin dit jaar is Bionext gestart met een éénjarig project over de risico's van het buiten houden van varkens. Al een aantal jaar spelen er maatschappelijke discussies rondom het buiten houden van dieren vanwege de mogelijke effecten op volksgezondheid (fijnstof, endotoxinen), diergezondheid (ziekte-insleep, AVP) en milieu (ammoniak, geurhinder).

Om te onderzoeken of deze zorgen terecht zijn, brengt Bionext in kaart welke problemen zich (kunnen) voordoen en wat varkenshouders doen om mogelijke problemen te beperken. Hierbij is het belangrijk dat maatregelen ook effectief zijn voor de open systemen met uitloop zoals wij die in de biologische veehouderij hebben. De focus ligt hierbij op de varkenshouderij omdat er in de pluimveesector al veel onderzoek loopt. In de eerste fase heeft Bionext gesproken met experts op gebied van volksgezondheid en diergezondheid. Op basis daarvan denken ze dat vooral op het gebied van milieu nog ruimte voor verbetering is in de biologische varkenshouderij.

Tegelijkertijd is ook bekend dat veel biologische varkenshouders zich bezighouden met het milieuvraagstuk. Ben je biologisch varkenshouder en houd je in de bedrijfsvoering rekening met het milieu? Projectleider Gerdine Kaptijn van Bionext wil dan graag van je horen wat je doet om bijvoorbeeld emissies te beperken. Als je je gegevens stuurt aan kaptijn@bionext.nl, neemt Gerdine contact met je op voor een (telefonisch) interview.

Voor meer informatie: www.bionext.nl

Publicatiedatum: