Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"IDorganics kan 300 verschillende producten in duurzame verpakking leveren"

Nieuw: 100% composteerbare bulkzak

Tholen – IDorganics biedt vanaf nu granen, zaden en noten in een 100% composteerbare bulkzak aan. Het is een nieuwe stap in de verduurzaming van de verpakkingen van het in Zaandam gevestigde bedrijf. Herco Schoemaker: "We zijn in samenwerking met onze leverancier Bio4Pack anderhalf jaar bezig geweest met de ontwikkeling van deze bulkzakken. De ontwikkeling hebben we op verzoek van onze klanten in gang gezet."

Sandy Vree en Herco Schoemaker met achter hen een klein deel van het IDorganics-aanbod. 

Collega Sandy Vree bevestigt dat IDorganics focust op duurzame verpakkingen. "Daarin zijn we al heel ver. Onze hele productlijn kunnen we inmiddels in composteerbaar materiaal verpakken. We hebben inmiddels 300 verschillende producten in ons aanbod. We zijn heel flexibel. Zo kunnen we onze producten bijvoorbeeld in zakjes, bekertjes en silo's verpakken. We gaan graag aan de slag met specifieke verzoeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale mix samen te stellen. Wel hanteren we daarvoor een minimale bestelhoeveelheid van 250 kilogram."

Ook de producten van de nieuwe Vitafood-lijn zijn verpakt in verpakkingen die gemaakt zijn van bioafbreekbaar materiaal. "Met deze lijn willen we op gemak inspelen. De woknoodles zijn hierin een mooi voorbeeld. Deze lijn hebben we ontwikkeld nadat er vraag naar kwam."

Tevens zijn de Bionut-producten voorzien van bioafbreekbare verpakkingen. Herco geeft aan dat voor de Bionut-lijn niet alleen het verpakkingsmateriaal aangepakt is. "We hebben meteen de hele uitstraling aangepast. Die hebben we bewust heel 'clean' gehouden, het draait immers om de producten. De zogenaamde 'bullets' staan voor 100% composteerbaar, 100% biologisch, 100% fair, 100% inclusief en Dicht bij huis. De Bionut-producten zijn vanaf nu overigens ook verkrijgbaar in kleinere zakken, om precies te zijn een tussenmaat van 500 gram."

Sandy, die bij IDorganics onder meer verantwoordelijk is voor de inkoop, vult aan: "We bieden onder het Bionut-merk een onderscheidend assortiment aan noten. Zo kiezen wij bijvoorbeeld voor geroosterde in plaats van gefrituurde cashewnoten. Ook gebruiken we zonnebloemolie. Door middel van proeverijen proberen we klanten in de winkels zelf over de smaak te laten oordelen. Ik verhit de noten dan waar ze bij staan."

IDorganics kan ook zelf chocolateren.

De composteerbare bulkzak.

Voor meer informatie:

Herco Schoemaker
IDorganics
Ronde Tocht 20
1507 CC Zaandam
075 6145450
[email protected]  
www.idorganics.com