Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yuri Blanken: "Duurzaam alternatief en zuivel is het lekkerst in glas"

Glas zit in de lift

Craft Dairy, producent van Drentse Aa Zuivel, merkt dat er een duidelijke stijging zit in de verkoop van zuivel in glas. "Natuurlijk zijn duurzame verpakkingen ook echt een belangrijk gegeven in de markt in deze tijd", vertelt Yuri Blanken van Craft Dairy. "Er is terecht erg veel aandacht voor de enorme hoeveelheden plastic verpakkingsmateriaal die er gebruikt worden. Glas is naar onze mening een duurzaam alternatief. Een minstens even belangrijk aspect van glas is voor ons de smaak. In glas is zuivel het lekkerst en blijft ook het langst de oorspronkelijke smaak behouden. Omdat Drentse Aa Zuivel ook in statiegeldflessen zit, kunnen we het glas in principe eindeloos hergebruiken. Samen met het feit dat als het dan uiteindelijk afval wordt, het ook nog eens makkelijk is te scheiden en tot een nieuwe hoogwaardige grondstof is te verwerken. Natuurlijk is hier altijd discussie over en is het lastig om álle aspecten mee te wegen, maar als wij een proeverij in een winkel geven en aan consumenten de vraag stellen wat de grondstof is van een kunststof beker of een glazen fles zie je vaak een lichtje gaan branden. De grondstof van plastic is aardolie. En van glas? Zand!"

De komende tijd wordt er meer aandacht gegeven aan dit aspect door het gebruik van een extra kraag om de flessen met uitleg over het gebruik van glas als verpakking.

Nieuwe producten van Drentse Aa Zuivel
Om het assortiment van zuivel in glas nog completer te maken, is vanaf deze week onder Drentse Aa Zuivel weer de Halfvolle Melk verkrijgbaar. Het afgelopen jaar heeft de volle melk met natuurlijk vetgehalte en niet gehomogeniseerd, een goede afzet gekregen in de natuurvoedingswinkels in het hele land. Dit maakt het mogelijk ook weer de Halfvolle Melk af te gaan vullen. Op verzoek van vele winkels die ook dit product graag in glas willen aanbieden.

PureBlu Yoghurt met blauwe bessen
Tegelijkertijd wordt ook de unieke Drentse samenwerking die vorige zomer gestalte kreeg met PureBlu Karnemelk een vervolg; PureBlu Yoghurt. Yuri: "Dit is een pure vruchtenyoghurt met veel blauwe bessen en geen onnodige hulp en smaakstoffen. Vorige zomer was natuurlijk al een prachtige karnemelkzomer en hierdoor hebben we ook een geweldige introductie gehad van de PureBlu Karnemelk. Maar ook in de winter is deze licht tintelende vruchtendrank goed doorgelopen. Dit geeft ons het vertrouwen voor de volgende uitbreiding, een puur Drentse vruchtenyoghurt met de yoghurt van Drentse Aa Zuivel en de blauwe bessen van Noorderbos uit Tiendeveen. Samen met Noorderbos en Groenings Hofke hebben we lang gezocht naar de beste smaak en stevigheid voor deze saus en we zijn bijzonder tevreden met het resultaat."

Drentse Aa Zuivel is verkrijgbaar in de regio en beschikbaar voor alle natuurvoedingswinkels in Nederland.

Voor meer informatie: Yuri Blanken

Publicatiedatum: