Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijf in Florida roept bio-taugé terug om potentieel dodelijke bacterie

Het Amerikaanse bedrijf Fullei Fresh uit Florida roept zijn biologische taugé terug, omdat het ministerie van Landbouw in die staat een potentieel dodelijke bacterie in een pakket verse taugé bij een retailer heeft aangetroffen.

recalled bean sprouts

Het bedrijf heeft de taugé verzonden naar Whole Foods Markets in Florida en het in Miami gelegen Freedom Fresh, een distributeur, volgens de terugroeping die gepubliceerd is door Food and Drug Administration (FDA). In de terugroeping staat geen informatie over waar Freedom Fresh de verse taugé heen heeft gestuurd.

Hoewel de datum van de terugroeping 8 maart is, laat Fullei Fresh weten dat ze de biologische taugé al op 18 februari hebben verstuurd. De taugé had een uiterste verkoopdatum van 28 februari. Het bedrijf heeft niet gezegd op welke datum de inspecteurs het monster dat ze hebben getest hebben verzameld.

De test bevestigde dat de taugé besmet was met Listeria monocytogenes, dat infecties kan veroorzaken die vaak tot serieuze medische problemen kunnen leiden met soms de dood tot gevolg. Het bedrijf heeft bij de FDA gemeld dat ze geen meldingen hebben gehad van ziekten die in verbinding kunnen staan met de biologische taugé.

Consumenten worden gevraagd om te kijken of ze thuis nog ongebruikte verpakkingen van de teruggeroepen taugé hebben liggen. Mensen die de taugé inderdaad in huis hebben, moeten deze weggooien en alles dat in contact is gekomen met de verpakking schoonmaken en desinfecteren, inclusief koelkasten.

Op de teruggeroepen verpakkingen staat de partijcode 041, een uiterste verkoopdatum van 28 februari, en het UPC-nummer 017442052108.

Bron: News Desk

Publicatiedatum: