De Lenzing group en BILLA, de Oostenrijkse retailer met meer dan 1.088 filialen in Oostenrijk, bieden consumenten alternatieve oplossingen voor verpakkingen uit plastic. De nieuw op de markt gebrachte herbruikbare netten voor groenten en fruit uit LENZING™ modalvezels worden goed ontvangen: sinds de introductie van de herbruikbare netten in november 2018 zijn er reeds meer dan 138.000 verkocht bij BILLA, MERKUR en ADEG. Vanwege de grote vraag is de milieuvriendelijke verpakking sinds begin februari in alle BILLA-filialen in heel Oostenrijk verkrijbaar.


Robert Malinowsky en Marina Crnoja-Cosic van Lenzing presenteerden de herbruikbare netten onder andere op de Biofach van dit jaar in Nürnberg.

Helemaal duurzaam
De herbruikbare netten uit op hout gebaseerde vezels van de Lenzing group bieden een belangrijk ecologisch voordeel ten opzichte van gebruikelijke plastic zakjes voor groenten en fruit, want ze zijn van natuurlijke oorsprong en daarom in het afval biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Microdeeltjes, die bij het wassen van de netten in het afvalwater raken, worden snel deel van de natuurlijke kringloop en laten daarom geen schadelijke resten achter in rivieren en zeeën.

„Duurzaamheid is omvangrijk verankerd in de bedrijfsstrategie van BILLA. Daarom zijn we blij met deze innovatieve verpakkingsoplossing een alternatief voor plastic aan te kunnen bieden en op deze wijze samen met onze klanten actief iets voor de bescherming van het milieu te doen“, aldus Robert Nagele, BILLA-bestuurswoordvoerder.


De Botanic Nets / Foto: Lenzing AG

'Smart Packaging 2.0'
„Consumenten kunnen de herbruikbare netten en de netten voor groenten en fruit uit vezels van de Lenzing Gruppe met goed geweten kopen. Want ze zijn niet alleen praktisch, maar dragen ook bij aan de bescherming van het milieu“, zegt Lenzing-bestuursvoorzitter Stefan Doboczky.

De herbruikbare netten zijn optimaal geschikt voor levensmiddelen, want producent VPZ Verpackungszentrum bevestigt dat de ademende en vochtregulerende eigenschappen groenten en fruit tot wel drie dagen langer vers houden. De duurzame netten werden reeds onderscheiden met de nationale prijs voor Smart Packaging, die door het ministerie van digitalisering in samenwerking met het ministerie van duurzaamheid en toerisme wordt uitgeloofd.


Het proces van hout tot eindproduct / Foto: Lenzing AG

Cellulosenetten aan de POS
De Packnatur herbruikbare netten op houtbasis worden door 'VPZ Verpackungszentrum' in Graz geproduceerd uit LENZING™ modalvezels. Al sinds 2014 zijn er bij BILLA cellulosenetten uit LENZING™ vezels verkrijgbaar die bij bio-groenten en bio-fruit in worden gezet. Ook citrus wordt inmiddels grotendeels in cellulosenetten verpakt. Met de herbruikbare netten werd nu een extra verpakkingsoplossing voor duurzaam gebruik gevonden.

Verdere informatie:
Lenzing Aktiengesellschaft
4860 Lenzing, Österreich
Werkstraße 2
Telefoon: +43 7672 701 0
Telefax: +43 7672 701 3880
E-mail: office@lenzing.com  
www.lenzing.com  

Roland Arbesleitner 
Segment Manager Packaging
r.arbesleitner@lenzing.com  
+43 676 7915533 

Dr. Marina Crnoja-Cosic
Head of Business Management Industrial Applications
m.crnoja@lenzing.com    
+43 664 6112551