Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan van den Berg, Renske Natuurlijke Diervoeding:

"Consument moet weten wat hij zijn huisdier te eten geeft"

Tholen - Eén van de nieuwkomers tussen de Nederlandse exposanten op de BIOFACH was Renske Natuurlijke Diervoeding. Zij namen voor het eerst deel aan de beurs onder de internationale naam Renske Natural Petfood. Sinds ongeveer een jaar heeft het bedrijf ook biologische voeding in het assortiment. "Wij gaan voor hoogwaardige voeding die zo vers mogelijk geproduceerd wordt. In biologisch konden we in het verleden niet vinden wat we wilden gebruiken. Het moet namelijk geen verzameling zijn van biologische ingrediënten, maar een hoogwaardig honden- of kattenvoer. Maar gelukkig hebben we op een gegeven moment wel de juiste producenten gevonden en konden we aan de slag met de ontwikkeling van ons biologische voer", vertelt Jan van den Berg.

Hij geeft aan dat de nieuwste toevoeging in het assortiment koudgeperst hondenvoer is. "Dit is een heel ouderwetse manier van hondenvoer maken waarbij minder hitte bij de productie gebuikt wordt en dit komt echt terug."

Jan van den Berg en Frank van Zutphen in de stand op de BIOFACH.

Binnenkort gaat Renske Natuurlijke Diervoeding voor het eerst naar Frankrijk exporteren. En Jan geeft aan dat ze op de BIOFACH ook met andere buitenlandse partijen in contact zijn gekomen. "Voor ons ging het ook niet echt om de massa daar. Uit ervaring op de Interzoo weten we dat het gaat om een paar goede nieuwe contacten. We hebben voor zover we nu al kunnen zeggen in ieder geval een paar goede contacten opgedaan die we verder kunnen uitbouwen."

Volgens Jan staan de bestaande (niet biologisch gecertificeerde) honden- en kattenvoeding van Renske bekend om hun kwaliteit. "Bij de biologisch gecertificeerde producten is dat niet anders. Jan geeft aan dat transparantie over de ingrediënten voorop staat. "We vinden het uitermate belangrijk om transparant te zijn over de ingrediënten. We noemen de ingrediënten bij naam op de verpakking, zoals onder andere hart en longen. Helderheid is voor ons heel belangrijk, zodat de consument weet wat hij zijn huisdier te eten geeft."

Voor meer informatie:

Jan van den Berg
Renkse Natural Petfood
Beerseweg 34A
5431 LC Cuijk
0485 316491
06 16966645
jan@renske.com  
www.renske.com