Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan 400.000 dozen ontbijtgranen voor kinderen teruggeroepen

Heb je een kind met een tarwe-allergie, coeliakie of overgevoeligheid voor gluten, dan is het volgende nieuws belangrijk. Het Canadese bio-voedingsbedrijf Nature's Path heeft 400.000 dozen glutenvrije EnviroKidz ontbijtgranen teruggeroepen vanwege een onbedoelde besmetting met gluten. 

Het gaat om de volgende producten die in Canada en de VS verkocht werden: 

EnviroKidz Choco Chimp t.h.t 27-8-2019
EnviroKidz Gorilla Munch t.h.t. 24-8-2019 en 21-9-2019
Envirokidz Jungle Munch t.h.t. 1-8-2019
 Je kunt de dozen terugbrengen naar de winkel waar je de ontbijtgranen gekocht hebt en je krijgt je geld terug. Volgens de FDA werden andere glutenvrije ontbijtgranen van Nature's Path en EnviroKidz niet besmet. 

Voor wie het merk niet kent: EnviroKidz is een lijn ontbijtgranen waarmee je dieren steunt. Nature's Path doneert 1% van de afzet van deze ontbijtgranen aan milieugroeperingen die opkomen voor kwetsbare dieren zoals chimpansees en gorilla's. Je kunt de producten kopen bij retailers als Target en Amazon. 

In een verklaring legt Arjan Stephens van Nature's Path uit dat ze hun testproces willen aanpassen om er zeker van te zijn dan een onbedoelde glutenbesmetting niet nog een keer voorkomt. "Het maken van gezonde, voedingsrijke bio-voeding is onze passie. We zijn diep bezorgd over deze mislukking rond de glutenvrije eisen van onze klanten en hun vertrouwen. Daarom hebben we onze werkwijze veranderd om te garanderen dat onze glutenvrije ontbijtgranen in de toekomst niet nog een keer besmet worden."

Nature’s Path is niet de eerste fabrikant die glutenvrije ontbijtgranen moet terugroepen vanwege gluten. In 2015 moest Cheerios 1,8 miljoen dozen terugroepen omdat ze tarwe bevatten.

Bron: simplemost.com 

Publicatiedatum: