Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Yogi & Yousef in 2020 volledig plasticvrij"

Verse dadels nu in composteerbare verpakking

Tholen - Vanaf 2020 wil Yogi & Yousef hun verse Dalia Sukkary dadels in composteerbare verpakkingen aanbieden. Op de BIOFACH is hier al een begin mee gemaakt met de introductie van de nieuwe van bioplastic gemaakte doos met 15 verse dadels. De doos is geschikt om in de koeling te bewaren. "Dit is onze eerste stap om in 2020 plasticvrij te zijn. Er is geen tijd te verliezen, want er is geen planeet B", zo communiceert het bedrijf onder meer via LinkedIn over deze stap.

Arez toont de nieuwe verpakking in de stand op de BIOFACH naast haar collega Jasper van den Berg.

Arez Hama stond namens Yogi & Yousef op de beurs in Neurenberg. "We hebben veel nieuwe aanvragen gekregen. Daar zijn we natuurlijk blij mee. Dit bevestigt voor ons dat we op de goede weg zijn." Ook de binnenkant van de nieuwe verpakking trekt de aandacht, vertelde Arez op de beurs. "Onze dadels en processen zijn écht bijzonder – onze plukkers worden respectvol behandeld en onze kleinverpakkingen worden ingepakt bij een sociale werkplaats. Naast de bijzondere karamelsmaak van onze dadels zitten deze boordevol essentiële mineralen en uit onderzoek is onder andere gebleken dat ze een goede bevalling bevorderen. Met een leuk vormgegeven verhaaltje kunnen we dit nu vertellen aan de consument."

Ze geeft aan dat de vernieuwde verpakking geen gevolgen heeft voor de prijs van het product. "We bieden onze dadels tegen dezelfde prijs aan als onze reguliere verpakking die van plastic was. De meerkosten voor het produceren van de nieuwe verpakking worden gecompenseerd door de toegevoegde promotionele waarde die het nieuwe doosje heeft. Hiermee hebben we een aantrekkelijke verpakking gemaakt voor onze consument, die kritisch is op smaak, kwaliteit en duurzaamheid."

Voor meer informatie:

Arez Hama
Yogi & Yousef
Grijpensteinweg 14
2014 KX Haarlem
023 5763009
[email protected]  
www.yogiyousef.com