Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Demeter Wilde Weide kaas nu verkrijgbaar bij Udea

'Ik mag er zijn', 'Verlegen', 'Parmantig'

De biologische Wilde Weide kaas van kaasboerderij Noorderlicht in Noordeloos werd 23 jaar lang geleverd aan vers groothandel Kroon. Met de overname van Kroon door Udea zijn voor de biologische winkels de rauwmelkse Demeter Wilde Weide kazen nu bij Udea te bestellen.

Wilde Weide kaas is bij velen bekend. De producenten Kees van Gaalen en Maria Inckmann van Gaalen kregen in 2013 het Demeter-keurmerk. Sindsdien beoordeelde regelmatig de jury van de jaarlijkse landelijke boerenkaaskeuringen hun Wilde Weide kazen als zeer goed.

Die beoordelingen zijn opgenomen in de onderstaande leeftijd omschrijvingen van Wilde Weide kaas.

Jong - Ik mag er zijn
Als je mij ziet, dan denk je al snel aan botermals jong gras waar grazende blaarkopkoeien zich te goed aan doen. Als je mij proeft, merk je dat er veel potentie in zit. Ondanks mijn jong bestaan mag ik er al zijn.

Jong belegen - Jeugdig elan
Ik ben jeugdig en kom voort uit een familie met generaties van kaasmakers. De omgeving van bloemrijke weiden van de Alblasserwaard vormde mij. Mijn karaktertrekken ontwikkelen zich steeds meer en vallen bij veel mensen in de smaak.

Belegen - Verlegen
Een beetje verlegen ben ik. Net tot volle wasdom gekomen word ik al overladen met lofzang. De kaas is in balans. Je proeft de kruiden. Een explosie van smaak. Ze springt er bovenuit. Maar van binnen ben ik wel trots op deze mooie woorden.

Extra belegen - Gerijpt en Genieten
In mij ontmoeten jong en oud elkaar. Nog een smeuïge kaas ben ik met tonen die tot volle rijping zijn gekomen. Op deze leeftijd kun je samen met mij en een glas goede rode wijn mooie momenten ervaren en met volle teugen van het leven genieten.

Oud - Parmantig
De tijd is niet aan mij voorbij gegaan. Dat is aan mij te zien en te proeven. Italianen zeggen wel eens dat ik nog beter smaak dan hun koningin der kazen. Ik weet wel waarom. Ik zal het geheim maar verklappen: ik ben niet zo verhit als mijn Italiaans zusje. Daarom zijn al mijn smaakeigenschappen er nog. Dat maakt mij zo parmantig.

Kaasboerderij Noorderlicht

Op de bijna 60 hectare kruidenrijke graslanden houden Kees en Maria in Noordeloos 75 blaarkopkoeien. Ze stellen er een eer in om vanuit verse rauwe melk een hoge kwaliteitskaas te maken. Met Vogelbescherming Nederland hebben zij een overeenkomst waarbij ze 33% van hun land specifiek inrichten voor weidevogels. Verhoogd waterpeil, plas/dras op een perceel, het gebruik van stromest en maaien na 15 juni zijn belangrijke maatregelen om onder andere grutto's, kieviten en tureluurs een goede leefomgeving te bieden. Veldleeuweriken voelen zich er ook thuis en zingen het hoogste lied.

Samen met 5 bio-boeren buren startten zij vorig jaar juni onder de naam SymBIOse een samenwerking. Ze openden een wandelroute van 1,5 en een wandelroute van 4,5 kilometer over de weilanden en erven van 4 biologische boerderijen. Sindsdien lopen veel wandelaars en natuurliefhebbers over het biologische boerenland.

De aanplant van de voedselhaag.

Voor zowel bijen en vlinders als voor koeien wandelaars plantten Kees en Maria in november naast een deel van het wandelpad een voedselhaag. En speciaal voor de koeien staan er nu een aantal solitaire bomen.

De koeien staan bewonderend toe te kijken. 

Natuurvoedingswinkels die Demeter Wilde Weide kaas bestellen bij Udea kunnen hun klanten kennis laten maken met de SymBIOse wandelroute, de kaasmakerij en kaasopslag.

Voor meer informatie:

Kees van Gaalen en Maria Inckmann-van Gaalen
Biodynamische kaasboerderij Noorderlicht
Gorissenweg 1,
4225 ST Noordeloos
0183 511379
info@kaasboerderij-noorderlicht.nl  
www.kaasboerderij-noorderlicht.nl 

Publicatiedatum: