Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Brits bedrijf introduceert eerste 100% bio cheddar-graskaas
In het VK is de eerste cheddar-kaas geĆÆntroduceerd die gemaakt is van melk van alleen met gras gevoede koeien. Lye Cross Farm introduceerde z'n 100% gras-kaas op de Dairy-Tech 2019.
De bio-melk van het bedrijf, dat lid is van de Pasture-Fed Livestock Association (PFLA) is gecertificeerd door Pasture for Life. Dit betekent dat de koeien alleen gras hebben gegeten en nooit granen hebben gekregen.
Volgens de vereniging heeft gras-zuivel een gezondere vet-inhoud, een meer gebalanceerd omega-3 tot omega-6 zuurprofiel en bevat het vitaminen en mineralen. Het is een gezondere keuze dan andere zuivel.
Lye Cross kaas is negen maanden gerijpt en kan nu verkocht worden. De kaas, die in januari naar Amerika geƫxporteerd werd, is gegarandeerd antibiotica- en hormoonvrij.
Ben Hutchins van Lye Cross Farm: "We vonden het idee mooi om gras-melk te scheiden van andere melk. Daar hebben we een infrastructuur voor gebouwd. We ramen de afzet van gras-kaas dit jaar op 2,2 miljoen euro. Stijgt de vraag dan kunnen we de productie gemakkelijk aanpassen."
"We zetten als eerste 100% gras-kaas af in Amerika onder het A Greener World 100% grass-fed label."