Brits bedrijf introduceert eerste 100% bio cheddar-graskaas

In het VK is de eerste cheddar-kaas geïntroduceerd die gemaakt is van melk van alleen met gras gevoede koeien. Lye Cross Farm introduceerde z'n 100% gras-kaas op de Dairy-Tech 2019.

De bio-melk van het bedrijf, dat lid is van de Pasture-Fed Livestock Association (PFLA) is gecertificeerd door Pasture for Life. Dit betekent dat de koeien alleen gras hebben gegeten en nooit granen hebben gekregen.
 
Volgens de vereniging heeft gras-zuivel een gezondere vet-inhoud, een meer gebalanceerd omega-3 tot omega-6 zuurprofiel en bevat het vitaminen en mineralen. Het is een gezondere keuze dan andere zuivel.

Lye Cross kaas is negen maanden gerijpt en kan nu verkocht worden. De kaas, die in januari naar Amerika geëxporteerd werd, is gegarandeerd antibiotica- en hormoonvrij. 

Ben Hutchins van Lye Cross Farm: "We vonden het idee mooi om gras-melk te scheiden van andere melk. Daar hebben we een infrastructuur voor gebouwd. We ramen de afzet van gras-kaas dit jaar op 2,2 miljoen euro. Stijgt de vraag dan kunnen we de productie gemakkelijk aanpassen."

"We zetten als eerste 100% gras-kaas af in Amerika onder het A Greener World 100% grass-fed label." 

Bron: farminguk.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.