Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brits bedrijf introduceert eerste 100% bio cheddar-graskaas

In het VK is de eerste cheddar-kaas geĆÆntroduceerd die gemaakt is van melk van alleen met gras gevoede koeien. Lye Cross Farm introduceerde z'n 100% gras-kaas op de Dairy-Tech 2019.

De bio-melk van het bedrijf, dat lid is van de Pasture-Fed Livestock Association (PFLA) is gecertificeerd door Pasture for Life. Dit betekent dat de koeien alleen gras hebben gegeten en nooit granen hebben gekregen.
 
Volgens de vereniging heeft gras-zuivel een gezondere vet-inhoud, een meer gebalanceerd omega-3 tot omega-6 zuurprofiel en bevat het vitaminen en mineralen. Het is een gezondere keuze dan andere zuivel.

Lye Cross kaas is negen maanden gerijpt en kan nu verkocht worden. De kaas, die in januari naar Amerika geĆ«xporteerd werd, is gegarandeerd antibiotica- en hormoonvrij. 

Ben Hutchins van Lye Cross Farm: "We vonden het idee mooi om gras-melk te scheiden van andere melk. Daar hebben we een infrastructuur voor gebouwd. We ramen de afzet van gras-kaas dit jaar op 2,2 miljoen euro. Stijgt de vraag dan kunnen we de productie gemakkelijk aanpassen."

"We zetten als eerste 100% gras-kaas af in Amerika onder het A Greener World 100% grass-fed label." 

Bron: farminguk.com 
Publicatiedatum: