Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio huidverzorging uit het pure en natuurlijke land rond Mount Athos

Puur, natuurlijk, heilig en ongeschonden door industrie met flora en fauna die volkomen vrij zijn van vervuiling. Een stukje paradijs op aarde, Mount Athos, gelegen in Noord-Griekenland.

De al meer dan 1.000 jarige geografische isolatie van het schiereiland heeft het de 20 onafhankelijke kloosters mogelijk gemaakt het land tegen ontwikkeling te beschermen, waardoor het gebied nu een van de weinige echt natuurlijke ecosystemen op de wereld is. 

De berg die ook bekend staat als 'Heilige Berg' is door het UNESCO Werelderfgoed erkend vanwege zowel z'n culturele als natuurlijke betekenis. 

In de bibliotheek van het klooster Vatopaidi worden relikwieën, kunst en documenten van o.a. Hippocrates bewaard. Hippocrates staat bekend als de vader der medicijnen en beschreef de eigenschappen van kruiden, formules voor geneesmiddelen en hoe ze door de eeuwen heen gebruikt werden. In deze teksten deed een monnik, die zelf 30 jaar lang terminaal ziek was, onderzoek om zichzelf te genezen. 

Dit onderzoek resulteerde uiteindelijk in de ontwikkeling van een scala aan natuurproducten, zoals zalven, hydraterende crèmes, zeep en shampoo die de huid voeden en huidproblemen voorkomen.

Dokimon, wat 'eerste monster' betekent werd de naam van de eerste serie producten. Alle Dokimon-recepten zijn gebaseerd op de oude teksten en bevatten biologische, handgeplukte kruiden en bloemen zoals kamille, geranium en calendula. Voor het eerst zijn deze producten buiten Griekenland verkrijgbaar dankzij de Grieks Australische distributeurs Evan en Elena Tsioukis die erop verliefd werden tijdens een vakantie en een vleug Griekenland mee terug naar Australië wilden nemen.

Dokimon geeft je een trost en verwend gevoel. Het is alles wat je verwacht en zelfs meer. Het levert kwaliteit, luxe en resultaat. De lijn bevat dagelijkse producten, zoals zeep, die extreem zacht voor de huid zijn. Elena Tsioukis: "De Kamille Zeep is zo zacht dat je je gezicht ermee kunt wassen en veel mensen gebruiken het voor hun kinderen. Ik dacht dat je er alleen thee van kon maken, maar het is heerlijk en antibacterieel voor je huid."

De Mountain Herbs & Honey gezichtscrème is een cultfavoriet geworden door z'n rijke eigenschappen. De hand- en bodycrèmes en douchegel zijn even luxe in gebruik door de pure ingrediënten van de heilige berg. 

Calendula is in de meeste producten te vinden en wordt onttrokken aan de goudsbloem. In de Gold Serie is Calendula Zalf een ware pot goud, die de droge huid redt en goed is tegen ontstekingen, eczeem, psoriasis, sneeën en wonden. Door de olijfolie en bijenwas is er geen ander product zoals dit op de markt. 

"Ik geloof dat wat je op je huid smeert doorwerkt. Gebruiken we scherpe chemicaliën op ons gezicht, dan zal dat uiteindelijk te zien zijn. Het is hetzelfde als het eten dat we naar binnen werken."

De Gold Serie lavendel, propolis en St. John's Wort zalf is een must voor beschadigde huid. Deze zalven helpen een beschadigde huid te helen en maken die op een natuurlijke manier schoon. "Ze gaan ook het ontstaan van littekenweefsel tegen."

Tsioukis hoopt na de introductie van de Mountain Herbs & Honey lijn in 2018 het scala in de nabije toekomst uit te breiden. "We willen mensen inlichten over de ingrediënten die ze gebruiken voor hun huid en we willen een stukje heilig land hun wereld in brengen. Mount Athos is een speciale plek. Het is onaangetast land waar gewassen in alle puurheid groeien.

Bron: greekcitytimes.com 

Publicatiedatum: