Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ecostyle presenteert op de BioBeurs:

Uitbreiding assortiment voor koe en geit

Tholen – “Het doel van Ecostyle is om dieren zo goed mogelijk in balans te houden of de balans te herstellen. Wanneer de weerstand goed is, is het dier minder vatbaar en kan het ziektes zelf overwinnen’’, vertelt Gatske Schram van Ecostyle. Om dit te realiseren, heeft Ecostyle verschillende producten, waarvan ze twee nieuwe producten zullen introduceren op de BioBeurs.

“Allereerst hebben we K-Spirine. Dat is gemaakt op basis van wilgenbast, kurkuma en boswellia”, gaat Gatske verder. “Wilgenbast en boswellia geven beide verlichting en daarnaast ondersteunt boswellia de eetlust en de lever. Kurkuma in K-Spirine is een unieke toevoeging, wat de functie van de lever ook ondersteunt zodat de koe voldoende energie houdt. Voorbeelden waarbij K-Spirine gebruikt kan worden, zijn na een zware verlossing of als ondersteuning bij een goede klauw- of uiergezondheid.” K-Spirine is zowel geschikt voor koeien, kalveren, geiten, lammeren, varkens en biggen.

“Daarnaast hebben we Diarree QuickFix Compleet. Dat is een product voor kalveren met diarree. Er zitten onder andere kruiden in die de darmflora ondersteunen. Daarnaast zitten er ook immunoglobulinen in, antistoffen die werken tegen ongewenste ziekteverwekkers. Hiermee wordt de diarree opgelost op de oorzaak aangepakt.”

Als topproduct noemt Gatske Pyrogenium. “Dat is een product dat altijd in de spotlights staat”. “Het is een ontstekingsremmer voor beginnende ontstekingen. Er zit slangengif in, dat ervoor zorgt dat witte bloedcellen in het lichaam geactiveerd worden. Juist als men twijfelt of een ontsteking zal doorzetten, is Pyrogenium het middel wat je moet gebruiken. Pyrogenium is het duwtje in de rug om het dier zelf te laten genezen”, besluit ze. Daarnaast stimuleert het de weerstand zodat de koe of geit beter weerbaar blijft tegen een eventuele volgende ontsteking.

Voor meer informatie:

Ecostyle
Ecomunitypark 1
8431 SM Oosterwolde
0516 432122
[email protected]  
www.ecostyle.nl/veehouderij