Peru: 8.000 telers van bio-bananen gaan ozontechnologie toepassen

Rond de 8.000 telers van biologische banaan in de Peruaanse regio's La Libertad, Tumbes, Piura en Lambayeque zullen profiteren van de toepassing van ozontechnologie in de was- en verpakkingswerkzaamheden van dit fruit.

De technologie bevordert de veiligheid van het product en voorkomt de ontwikkeling van schimmels en bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor de achteruitgang van de biologische banaan.

De telers ontvangen trainingen van het Agrarisch Centrum voor Innovatie en Technologie-overdracht (CITE). Dit centrum voerde in samenwerking met de Nationale Universiteit van Piura het onderzoek naar het gebruik van ozontechnologie in de biologische banaan in Noord-Peru uit.

"Het gebruik van ozontechnologie is betrekkelijk nieuw in de levensmiddelensector. Ozon bestaat uit een molecuul van zuurstof (O2), waaraan een atoom van zuurstof wordt toegevoegd, zodat O3 verkregen wordt. Het gebruik van de technologie garandeert de onschadelijkheid van versproducten, waardoor optimale kwaliteitsniveaus gegarandeerd worden tijdens de gehele commerciële logistieke operatie", legde innovatiespecialist Karlhos Quide Rodríguez uit.

"Wanneer een tros bananen wordt afgesneden, blijft de kroon met 'wonden' achter, waardoor schimmels en bacteriën binnen kunnen komen. Rot in de kroon is een van de meest voorkomende problemen en een reden voor het weggooien van het product op de plaats van bestemming", aldus Rodríguez.

Hij voegde toe dat ozontechnologie de kwaliteit van het fruit garandeert en voorkomt dat de geëxporteerde bananen worden afgewezen, waardoor de winstgevendheid voor telers zal toenemen.

 

Bron: larepublica.pe


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven