Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean Dumont, Kaskade:

“Kokosproducten en Tijgernoten zijn perfect te gebruiken in allergeenvrije producten”

Tholen – “Tien jaar geleden begonnen we met de import van kokosproducten en we zijn dus een van de pioniers”, begint Jean Dumont van groothandel Kaskade. Waarom begon hij met het importeren van deze, destijds onbekende, producten? “Als alternatief voor de vele industriële oliën vond ik de eigenschappen van kokosolie zeer interessant. Een belangrijk deel van de wereldbevolking gebruikt uitsluitend kokosolie en behoort tot de gezondste mensen op aarde.”

Kaskade voert alle kokosproducten (olie, chips, suiker, meel, ...) rechtstreeks in uit Sri Lanka, Indonesië en de Filipijnen. “We vinden het ethisch aspect zeer belangrijk. In Sri Lanka hebben we, samen met onze partner, onze leverancier overgehaald om mee in het Fairtrade-verhaal te stappen. In Indonesië, waar onze kokosbloesemsuiker vandaan komt,  zijn we bezig met het opzetten van schoolprojecten om de lokale bevolking te ondersteunen. Bovendien is kokosbloesemsuiker volgens de Wereldgezondheidsorganisatie FAO de meest duurzame suiker ter wereld.” 

Kaskade heeft een eigen chocospread ontwikkeld die maar liefst 85% kokosproducten bevat en allergenenvrij is. De merknamen van Kaskade zijn Coco Nature en Chufa Nature en de producten zijn verkrijgbaar in biowinkels en biosupermarkten.

Tijgernoten 
Kaskade importeert ook tijgernoten, verkrijgbaar onder de merknaam Chufa Nature. “Tijgernoten zijn eigenlijk geen noten maar een wortelgewas. Het is hier een relatief nieuw product, maar tijgernoten worden in zuiderse landen al heel lang gebruikt. Het is een alternatief voor noten en bepaalde meelsoorten. Er kan ook melk van gemaakt worden. Tijgernoten kunnen worden gebruikt in producten die allergenenvrij zijn.” 

De laatste tien jaar heeft Kaskade de vraag naar kokosproducten zien evolueren. “Toen wij begonnen was kokosolie een vrijwel onbekend product. Vandaag zijn kokosproducten niet meer weg te denken uit onze voeding.”

Voor meer informatie: 
Jean Dumont 
Kaskade bvba
Halleboomstraat 1C bus 4 
3020 Herent (België) 
+32 472 842994 
info@kaskade.be    
www.kaskade.be