Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omsco kijkt post-Brexit naar Amerikaanse bio-zuivelmarkt

De Coöperatie van Biologische Melk Leveranciers (Omsco) wil post-Brexit een groter deel van de internationale zuivelmarktproducten.

Voorzitter Nicholas Saphir vertelde tijdens de jaarlijkse ledenvergadering dat hij wil dat meer dan 40% van de toekomstige afzet van de organisatie van export en bijkomende zuivelproducten komt. Hij meldde dat er een gemiddelde opbrengst stijging van €0,02/liter aan het einde van het jaar op 31 maart gezien werd in het Verenigd Koninkrijk.

In oktober 2017 was de gemiddelde prijs voor wintermelk € 0,47/liter, gekoppeld aan een bonus. De op de VS gerichte telersgroep binnen de leden kreeg een premie van € 0,06/liter bovenop het gemiddelde.

Ongeveer 25% van de melk die door Omsco geproduceerd wordt is voor export goedgekeurd door het Amerikaanse Department of Agriculture. Hoewel de Amerikaanse bio-melkmarkt een overaanbod heeft,vertrouwt Saphir erop dat de VS steeds meer deel zal uitmaken van de lange termijn strategie.

"We geloven in groeimogelijkheden voor Omsco's kaasmerk in het Verenigd Koninkrijk, en bio-boter in de VS."

Hij erkende wel dat er risico's zouden kunnen bestaan als de regering geen erkenning van de Britse normen en een wederzijds geaccepteerde handelsovereenkomst voor elkaar krijgt.

Mark Garnier, Brits handelsgezant voor de VS, waarschuwde Omsco om meer mondiaal te denken. "Er is een sterke vraag naar kwaliteitsproducten van Britse bedrijven, maar we moeten veranderen naar een cultuur die mondiale mogelijkheden ziet. We moeten onze export verbeteren."

Bron: fwi.co.uk 

Publicatiedatum: