Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appetijt Natuurvoeding werkt met afbreekbare verpakking

Sinds de zomer biedt Appetijt Natuurvoeding haar biologische (vegan en vis) productassortiment voor de retailmarkt in de regio Amsterdam in een nieuwe, biologisch afbreekbare verpakking aan. In samenwerking met grafisch ontwerpbureau Stroomberg, drukkerij Damen Grafia en leverancier Natureko Bio Disposables, zijn de koelverse maaltijden, wraps en sushi in een nieuw, toekomstbestendig jasje gestoken.

Eigenaar Peter Termars van Appetijt is enthousiast over het resultaat: "Het is een mooie serie geworden met een aantal belangrijke milieuvoordelen. Plastic verpakkingen vinden we niet meer kunnen, trays van milieuvriendelijke materialen zijn al geruime tijd beschikbaar. We hebben gekozen voor PLA, een bioplastic, geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (o.a. mais-, suikerriet- en suikerbietafval)."

De verpakkingen zijn compact en stapelbaar, waardoor bij gekoelde opslag en transport efficiƫnt wordt omgesprongen met energie. Ook in het schap van de koeltoonbank in de winkel neemt het relatief weinig plaats in: 70 verpakkingen op slechts 125 cm schap breedte. Daarnaast zijn de sleeves van 100% gerecycled, FSC gecertificeerd en chloorvrij papier gemaakt.

Over de sleeves vertelt Peter verder: "We wilden de producten graag een associatie met natuur, ontspanning en picknick meegeven, bureau Stroomberg is daar met het ontwerp van de sleeves uitstekend in geslaagd."

Damen Grafia zorgde voor de afwerking en het drukwerk. Gelijktijdig zijn ook de producten doorontwikkeld. Zo zijn de wraps van speltmeel en is er in de sushi tray een glutenvrije en biologische tamari dipsaus toegevoegd. "We waren er al langer naar op zoek, uiteindelijk vonden we deze op de Amerikaanse markt." Appetijt onderzoekt momenteel verschillende opties om de afzetmogelijkheden te vergroten.

Publicatiedatum: