Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vendrig Packaging

"De eerste 49% bio based noppenfolie van Europa"

Vendrig Packaging breidt de laatste jaren haar duurzame verpakkingsassortiment uit met milieuvriendelijke verpakkingen. Biobased noppenfolie is het nieuwste product en tevens een primeur in Europa. Dit bubbeltjesfolie bestaat voor minimaal 49% uit tweede generatie biobased grondstoffen en de overige 51% bestaat voor minimaal 50% tot 70% uit gerecycled plastic. Hiermee past dit verpakkingsmateriaal bij de duurzame strategie van veel ondernemingen.

De biobased noppenfolie wordt gemaakt van de suikers uit suikerriet. Deze grondstoffen worden geteeld in een specifiek uitgekozen gebied. Door het gebruik van deze biobased grondstoffen wordt er per 1000 kilo bio plastic 3090 kg CO2 opgenomen tijdens het groeiproces van de planten. Het feit dat de samenstelling groener en anders is gaat niet ten koste van de kwaliteit van het noppenfolie.

Het product bestaat uit coex multilagen. Door nylon te combineren met PE is er in totaal minder plastic nodig. Dit betekent dat het product dunner is dan conventionele noppenfolies met dezelfde dikte maar wel een langere beschermingswaarde heeft. Het product heeft een verbeterde luchtbarrière waardoor de lucht in de noppen minder snel ontsnapt.

Het produceren van een 49% bio based noppenfolie heeft een aantal redenen. Het blijkt machinaal nog lastig om een 100% bio based noppenfolie te produceren. Ook is het toegestaan om het bekende ‘I am Green’ logo te dragen als het product voor minimaal 50% uit biobased grondstoffen bestaat. Hiermee krijgt het de duurzame uitstraling naar de gebruiker. De intentie is om het percentage biobased grondstoffen te verhogen naarmate het product meer naamsbekendheid krijgt en afgenomen wordt.

De beweegreden van Vendrig Packaging om noppenfolie biobased te maken is omdat het een veel gebruikt beschermingsmateriaal is. Wanneer de biobased noppenfolie veel gebruikt wordt kan er een goed milieueffect behaald worden.

Vendrig Packaging blijft zich inzetten om de verpakkingsindustrie te verduurzamen door het ontwikkelen en aanbieden van duurzame verpakkingen. De biobased noppenfolie is online en offline verkrijgbaar bij Vendrig Packaging in Woerden Nederland.

Voor meer informatie:
Vendrig Packaging
[email protected] 
www.vendringpackaging.com 

Publicatiedatum: