Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Wasvenboerderij uit Eindhoven presenteert:

Eerste biologische stadshoning

Tholen – Afgelopen week presenteerde de Wasvenboerderij uit Eindhoven hun biologische stadshoning. “Er zijn zes biologische imkers in Nederland, maar het bijzondere aan ons is dat wij in de stad zitten”, vertelt bestuurder Alfred van Kempen. De Wasvenboerderij is gevestigd in Eindhoven heeft een uitgebreid aanbod: “Wij hebben zowel een restaurant als een winkel en daarnaast een eigen bakkerij, tuinderij, koffiebranderij en imkerij. Alleen het banket is nog niet biologisch, de rest wel.” Daarnaast beheren zij ook zelf het Wasven: 20 hectare natuur- en akkerland.

“Omdat wij in de stad zitten, was het voor ons lastig om aan te tonen dat je aan de voorwaarden voldoet. Een bij vliegt namelijk drie kilometer om zijn kast. Voor dit gebied moet je aan kunnen tonen dat meer dan 50% van het groen bestaat uit biologische gewassen en vegetaties. We hebben onder andere samengewerkt met TU Eindhoven, Staatsbosbeheer en de gemeenten Eindhoven en Nuenen om dit te realiseren.”

De opbrengst van de honing gaat ook weer terug naar de Nederlandse bijen. “Met de honingbij gaat het goed, maar er zijn in totaal 400 soorten bijen. Wij willen de wilde bijen ook ondersteunen. We zijn bijvoorbeeld bezig met een talud (schuine vlakte naast sloten) voor de zandbij, waar die goed kan gedijen.”

“Wij willen vooral bewustwording bij mensen creëren met onze producten. Een aantal maanden geleden hebben we ons biologisch brood geïntroduceerd en nu de biologische honing. Zo willen we steeds stappen verder zetten”, besluit Alfred.     

Voor meer informatie:
Wasvenboerderij
Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven
0407870708
[email protected]  
www.wasven.nl