Vijf jaar geleden introduceerde Yogi & Yousef hun dadels in een snackverpakking. "Met ons bedrijf slaan we een brug tussen Oost en West en met de natuurlijke dadels bieden we een gezond en smaakvol alternatief voor ongezonde zoete snacks. Na de succesvolle introductie van hun dadels in Nederland en grote delen van Europa, introduceren we nu een gezond alternatief voor zoet broodbeleg", aldus Yogi.

"Jam zit veelal vol geraffineerde suikers en sulfiet en chocopasta bevat vaak onnodig veel vetten en suikers om het zoet en smeerbaar te maken. Door de hete bereiding van deze producten worden vervolgens veel voedzame nutriënten teniet gedaan. Daar brengen wij verandering in”, aldus de Nederlandse Yogi.

 Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de ontwikkeling van een zoet broodbeleg op basis van natuurlijk ingrediënten en verse dadels die Yogi & Yousef zelf verbouwen. Vanaf 1 november brengen de bevriende ondernemers drie smaken dadelspreads op de markt: Lemon Coconut, Creamy Caramel en Date Brownie. "Kenmerkend aan alle spreads is een zachte, smeuïge zoetheid en goede smeerbaarheid zonder toevoeging van additieven, olie of suikers. Door de bijzondere bodem waarop de dadels van Yogi & Yousef groeien, bevat deze lekkernij van nature vitaminen, vezels en meer dan tien essentiële mineralen. De spreads worden koud bereid met enkel plantaardige ingrediënten, hiermee worden alle voedingsstoffen bewaard", vertelt Yogi.

De eerste klanten melden zich al aan. "Ekoplaza brengt de spread vanaf volgende maand op de markt. Daarnaast is er ook veel vraag uit onverwachte hoek: health inspired bakkers staan te springen om er gezonde taarten en cupcakes mee te maken." 

“De eerste reacties zijn echt overweldigend", zegt Yogi, “we zijn super trots op het resultaat: een bijzonder smaakvolle en smeuïge spread, natuurzuiver en vol voedingsstoffen, die gewoon gezond is voor onze kinderen. Het gezondste zoete broodbeleg van Nederland."

Voor meer informatie:


Yogi & Yousef
Grijpensteinweg 14
2014 KX Haarlem
023 5763009
spreads@yogiyousef.com 
www.yogiyousef.com