Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Food Hub viert 2-jarig bestaan

Biowinkel The Food Hub viert zijn 2-jarig bestaan! Tot vandaag de dag was het een coöperatie van enkel producenten, maar nu stellen ze zich open naar hun klanten die mee de richting bepalen. En dat wordt uiteraard gevierd...

De bio-winkel staat bekend om zijn duurzame engagement: bio, rechtstreeks van de producent, korte keten en transparantie over de hele lijn. Door resoluut te kiezen voor directe samenwerking met kleine en middelgrote bedrijven brengen ze de boerderij letterlijk een stap dichterbij. Op deze manier kunnen ze tot een prijs komen die eerlijk is voor iedereen en waar iedereen beter van wordt. Ook aan transparantie wordt veel belang gehecht. Zo kun je op de prijskaartjes duidelijk zien waar het product vandaan komt, hoeveel kilometer het heeft afgelegd en hoeveel procent van het bedrag naar de boer gaat. Uiteraard is het ook mogelijk om verpakkingsarm te winkelen.

Foto: Sofie Nuytten voor BioForum Vlaanderen/Bio Mijn Natuur

Coöperatie
The Food Hub begon initieel als een coöperatie met slechts 4 partners. Dit was belangrijk om snel van start te kunnen gaan, snelle beslissingen te kunnen nemen en zo een goed idee in de praktijk te brengen. Het is echter steeds de bedoeling gebleven om de coöperatie open te stellen naar alle geïnteresseerden: leveranciers, personeel en ook klanten. 

Het geld dat men zal ophalen bij het openen van de coöperatie zal gebruikt worden om enkele verbeteringen aan de winkel zelf aan te brengen, een aantal leningen af te betalen die aan het begin van het project zijn aangegaan om de winkel op te bouwen, en een reserve aan te leggen voor toekomstige projecten, waarover alle leden dan mee zullen beslissen.

Feest
Op zaterdag 6 oktober (16-19u) viert The Food Hub te Kessel-Lo zijn 2 jarig bestaan met een grote boerenmarkt en de opening van een ontbijt- en lunchbar Eetba[a]r. De bar wordt uitgebaat door 3 enthousiaste dames vol energie. Zij staan voor een huisgemaakt, seizoensgebonden en gezond ontbijt of lunch. De voedseloverschotten van The Food Hub transformeren zij in heerlijke belegde boterhammen, soepen, sappen en slaatjes, en op die manier maken zij de zero waste cirkel helemaal rond.

Er wordt ook gevierd met een heuse biologische boerenmarkt, waar een 20-tal telers en producenten uit heel Europa het verhaal over hun producten met de vele geïnteresseerden komen delen.

Bron: Bio Mijn Natuur 

Publicatiedatum: