Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Matteo Iuso, Prima Bio:

"Italië was pionier, maar heeft ruimte open gelaten voor anderen"

Het kiezen voor biologische producten betekent bewust kiezen voor welzijn en gezondheid en de natuur heeft deze middelen voor handen.

"We hebben 450 hectare onder biologisch beheer. We zijn al 15 jaar bio gecertificeerd en aanvankelijk benaderden we de markt op een baanbrekende manier. We stelden onze telers voor aan een consument die slecht geïnformeerd was en niet wilde veranderen. De vraag naar biologische groenten en fruit bleef maar groeien en inmiddels zijn we erin geslaagd om een stabiele niche te veroveren, zowel op nationaal als internationaal niveau." Dat zegt Matteo Iuso (foto hieronder), algemeen directeur van Prima Bio een coöperatie uit het Italiaanse Rignano Garganico.De naam Prima Bio is niet zomaar gekozen. "Toen de coöperatie in 1998 werd opgericht, vertegenwoordigden we de eerste biologische landbouw in Foggia. Onze producten komen voort uit biologische grondstoffen die gedurende de dag worden geoogst, geselecteerd en bewerkt. Er wordt een zorgvuldig proces gevolgd zodat de voedingseigenschappen en smaak niet verandert", zegt Matteo. 

Inmiddels heeft Prima Bio naast bewerkte producten ook verse, biologische producten in het assortiment. "Verse, biologische producten uit Apulië zijn onze vlaggenschepen, vooral voor de buitenlandse markt. Om de versheid en kwaliteit van bewerkte producten te behouden, worden onze groenten na de oogst zo snel mogelijk verwerkt. Het gehele proces vindt plaats binnen de coöperatie dankzij de samenwerking en nabijheid van onze leden. De directe en onmiddellijke beschikbaarheid van de producten gedurende het jaar halveert de tijd van overplanten, oogsten en verwerken, zorgen voor controle en betrouwbaarheid."


Tijdens de SANA beurs heeft Prima Bio de conservengroenten, die reeds op de markt zijn, tentoongesteld evenals een aantal noviteiten waaronder in blokjes gesneden pompoen, gepelde tomaat, passata van datterino tomaten en broccoliroosjes 

"We blijven ons uitbreiden op de internationale markt. Op dit moment hebben we een vruchtbare samenwerking met Zwitserse supermarktketens en sluiten we overeenkomsten met Duitse ketens. Onze producten zijn natuurlijk ook aanwezig op de Italiaanse markt. De feedback tot nu toe was meer dan positief, maar we moeten ons klantenbestand uitbreiden, vooral in het buitenland", zegt Matteo.


Prima Bio neemt sinds twee jaar deel aan SANA. Matteo zegt hierover: "Toen ik 15 jaar geleden als bezoeker naar SANA ging was de beurs een referentiepunt voor de biologische sector in Europa. Italië was pionier, maar we hebben ruimte open gelaten voor anderen."

Contact:
Matteo Iuso - general manager
Prima Bio
c.da Villanova,16
71012 Rignano Garganico (FG)
Publicatiedatum: