GIJS en ABZ samen verder in varkens

GIJS en ABZ Diervoeding zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van varkensvoeding. ABZ Diervoeding is Skal-gecertificeerd en heeft een aanbod bio-voeders. De samenwerking vergroot de marktaanpak van beide ondernemingen voor de varkenshouderij. In de samenwerking blijven de specifieke kenmerken van beide partijen bewaard. Vanaf 1 september a.s. gaat de samenwerking van kracht en worden de activiteiten samengevoegd.

GIJS varkens
GIJS varkens is constant op zoek naar de beste manier om de Nederlandse varkenshouderij zo goed mogelijk van voer en kennis te voorzien. Dit heeft GIJS bereikt door korte lijnen, flexibiliteit, passie en werkplezier in haar producten en werkwijze toe te passen. Het varkensteam van GIJS heeft de afgelopen jaren veel nieuwe producten en diensten ontwikkeld om het bovenstaande te realiseren, denk aan:
• GIJS Granen concept, specifiek biggenvoer uit een gespecialiseerde fabriek;
• Zeugenvoer concepten, o.a. survival mix;
• GIJS Massa Index (GMI) specifieke aanpak voor zeugenhouders;
• 10 % extra rendement bij vleesvarkensbedrijven.
Deze producten en diensten worden nu breed in de markt uitgezet en zijn nu ook voor alle afnemers van ABZ Diervoeding beschikbaar.

ABZ Diervoeding
ABZ Diervoeding is een middelgrote, no nonsens aanbieder voor de Nederlandse varkenshouderij. Het bedrijf heeft, zoals GIJS, een sterke focus op diervoeding en resultaat bij haar afnemers. Met drie productielocaties voor varkensvoeders (Markelo, Nijkerk en Eindhoven) heeft het een uitstekende landelijke dekking en is daarmee een uitstekende springplank voor de aanpak van GIJS varkens. De aanpak ‘Groei met de ABZ formule’ heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een groei in afzet en vergroting van het marktaandeel. Alle zeugen- en vleesvarkensvoeders van GIJS worden vanaf 1 september a.s. geproduceerd in de fabrieken van ABZ Diervoeding. De expeditie wordt door ABZ Diervoeding in eigen beheer verzorgd.Integratie
Vanaf 1 september a.s. gaan de betrokken medewerkers en producten van GIJS varkens naar ABZ Diervoeding. De teams worden samengevoegd en de markt wordt bediend onder de vlag van ABZ Diervoeding. De aanpak van GIJS zal hierdoor geïntegreerd worden binnen ABZ Diervoeding. Alle maatwerkvoeders en -oplossingen zijn één op één overgenomen. ABZ Diervoeding heeft hiervoor een aantal nieuwe ingrediënten voor de varkensvoeders toegevoegd aan het grondstoffen- en additievenpakket. 

Eén plus één = drie
Door de samenwerking ontstaat er een klantgerichte organisatie met een sterke focus op diervoeding. De innovatiekracht van GIJS wordt hierin gecombineerd met de efficiënte productie- en expeditie faciliteiten van ABZ Diervoeding. Gezamenlijk ontstaat er een aanbieder die gerekend mag worden tot de top 10 diervoederbedrijven voor de Nederlandse varkenshouderij. In de drie belangrijkste regio’s van de Nederlandse varkenshouderij (Oost, Midden, Zuid) heeft de combinatie fabrieken en zelfstandige teams van adviseurs en specialisten. De combinatie is sterk in alle facetten op het gebied van varkensvoeding, bijvoorbeeld biggen- en zeugenvoeding, vleesvarkensvoeding, additionele voederspecialiteiten, brij- en kernvoeders en voorbewerkte grondstoffen en grondstoffenmengsels.

Voerwaarts
De bestaande samenwerking van GIJS met Voerwaarts op het gebied van productie van biggenvoeders, voerspecialiteiten en stalbegeleiding wordt door ABZ Diervoeding doorgezet. Voerwaarts is hiervoor een strategische samenwerking aangegaan met ABZ Diervoeding. De productie van deze biggenvoeders blijft plaats vinden in de gespecialiseerde fabriek van Voerwaarts te Sinderen. De voeders, specialiteiten en diensten van Voerwaarts krijgen vanaf 1 september a.s. een duidelijke eigen positionering in de markt en binnen het assortiment van ABZ Diervoeding.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven