Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Nieuwe verrijdbare kippenkar voor de kleinere afzet”

Tholen - Sinds april dit jaar zijn de verrijdbare kippenkarren van WijKamp Farming Solutions op de markt. Ze zijn bedacht en gebouwd door de jonge en gedreven ondernemers Stijn van de Bovenkamp en Rico Wijgergangs. De heren stonden afgelopen januari op de biobeurs om hun uitvinding te promoten. Nu krap een paar maanden later hebben ze al meerdere kippenkarren geplaatst, een samenwerking met GeluksVogel opgezet en kijken ze al vooruit naar de toekomst.


 
Stijn enthousiast: "We zijn in april begonnen en het gaat goed. We hebben verschillende kippenkarren verkocht zoals het prototype welke we op de Bio-beurs hadden staan. We zijn ook een concept aan het opzetten met de eigenaren van de eerste verkochte kar 'de GeluksVogel'. Zij verkopen de gelegde eieren in een doosje van 4 met daar omheen een wikkel waar het verhaal opstaat over hoe de kippen leven. Deze eieren zijn te koop in verschillende Natuurvoedingswinkels waaronder Ekoplaza. We zijn nu een pilot aan het draaien en willen ook dat de hanen een kans krijgen. Deze worden rond 18 weken geslacht en de eerste 250 stuks liggen nu in de winkel. Er is voor het Vredelinger ras gekozen, want dit dubbeldoelras (zowel voor het vlees als voor de eieren) willen we graag verder helpen ontwikkelen zodat meerdere biologische boeren deze kunnen gebruiken."


 
Zaterdag 8 en zondag 9 september zijn er Open Dagen van 14.00 - 17.00 uur. Deze kunnen bezocht worden door een ieder die geïnteresseerd is in de mobiele kippenkar, maar ook door consumenten die graag het verhaal achter de eitjes en het vlees van de GeluksVogel willen zien. "Tijdens de Open Dagen kunnen we de bezoeker onze beleving laten ervaren. Er wordt veel georganiseerd voor jong en oud. Wij staan er met de Kippenkar 249 en geven uitleg over het concept. Maar tevens laten we ook ons nieuwe product zien. Dit is een kleinere kar voor 50 bio-leghennen. Deze kar kan zowel achter de tractor als de auto in tegenstelling tot de grote kar die alleen achter de tractor kan. Deze kar is zeker interessant voor mensen die minder afzet hebben, maar toch zo'n kar willen hebben. We hebben goede verwachtingen van de Open Dagen en hebben er zin in", sluit Stijn af.

De open dagen vinden plaats aan de Heibloem 11 te Nistelrode.
 
Voor meer informatie: www.wij-kamp.nl - www.geluksvogel.bio