Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Woeste Grond maakt een Womwommer: worst met komkommer

Het is komkommertijd en veel Nederlanders zijn nog met vakantie. Doordat het in de handel wat rustiger is nemen veel ondernemers zelf ook vrij, maar de eigenaars van de online natuurslagerij De Woeste Grond Léon Stam en Eugénie Benda uit Musselkanaal niet. Zij hebben nu tijd om nieuwe producten te ontwikkelen.



De afgelopen jaren zijn de Nederlanders minder vlees gaan eten. Dat komt doordat de consument steeds meer bewust is van alles om hen heen: het milieu, het welzijn van dieren, maar ook van hun eigen lichaam. Ook letten zij steeds meer op wat ze precies in hun mond stoppen. Daarnaast zijn de consumenten door vleesschandalen ook veel kritischer gaan kijken naar het soort vlees wat ze in huis halen. "Hierdoor komen veel klanten bij ons terecht", zegt Léon trots. "Om aan de wens van minder vlees eten te voldoen, heb ik een vitale SeizoenWorst bedacht. Deze worst bestaat uit 50% vlees en 50% groenten. De voorwaarde is dat de ingrediënten biologisch zijn en er alleen gebruik gemaakt wordt van groenten uit het seizoen. Omdat het komkommertijd is, was de keuze voor komkommer snel gemaakt. En zo is het idee van Womwommer ontstaan: Worst met komkommer. In de winter zal dit weer een andere groente zijn.



Eugénie lachend: "Léon kan wel iets bedenken, maar dan moet het nog uitgevoerd worden... Geheel onverwachts was de komkommer een struikelblok: door de droogte is er helemaal geen overvloed aan komkommers. Veel biodynamische- en biologische boeren hebben kleine oogsten. Via wat omwegen kwamen wij bij de Eemstuin in Uithuizermeeden terecht. En laten zij nou helemaal geen slechte komkommeroogst hebben. Dit komt doordat zij oer-komkommers verbouwen en deze goed tegen de droogte kunnen."



Leon: "De keuze voor de vleessoort was ook snel gemaakt. Omdat ik een duurzame worst wil maken, heb ik voor schapenvlees gekozen. Wij kopen schapen van schaapsherder Niels Tiktak. Hij beheert met zijn schapen en honden de natuur rond Orvelte. Door schapenvlees te kopen, help je mee om gescheperde schaapskuddes (een kudde schapen die geleid wordt door een herder met één of twee honden) door te geven naar volgende generaties. Hoe duurzaam is dat?"


De vitale SeizoenWorst heeft de volgende ingrediënten: Schapenvlees, oer-komkommer, verse munt, uien, gember en knoflook, kurkuma, zwarte peper en Keltisch zeezout. Vanaf donderdag 16 augustus zijn de Womwommers te koop via de webshop www.dewoestegrond.nl. Het vlees wordt door een diepvrieskoerier diepgevroren bij de mensen thuis bezorgd. De hele maand augustus kan iedereen de Womwommer proeven in de winkel in Musselkanaal.

Voor meer informatie:
De Woeste Grond
Marktstraat 88c
9581 AD Musselkanaal
06-1172 7233
Publicatiedatum: