Baltussen Konservenfabriek in Driel bestaat dit jaar 150 jaar. Ruim 60 procent van de groenten die bij de oudste conservenfabriek van het land worden verwerkt, is biologisch. "Dat willen we verder uitbreiden", vertelt directeur-eigenaar Ruben Bringsken. "Als er biologisch beschikbaar is, heeft dat onze voorkeur. Wij hebben ons hierin gespecialiseerd." Een belangrijke impuls voor het biologische segment van Baltussen was de productie voor het merk Bio+, waar de fabriek twaalf jaar geleden mee begon. Verder vertelt Ruben dat de missie van Baltussen is om Nederlandse consumenten weer aan de groenten te krijgen.
Klik hier voor het volledige artikel.
Bron: Nieuwe Oogst

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
"Als er biologisch beschikbaar is, heeft dat onze voorkeur"
Baltussen wil bio-aanbod verder uitbreiden
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-07 'Wandelende encyclopedie van Baltussen' blijft ook na pensioen actief
- 2022-03-31 Comité gaat toezien op faire vergoedingen in biologische conservenketen
- 2022-03-29 Baltussen verwerkt dit jaar voor het eerst biologische rode kidneybonen van Nederlandse bodem
- 2022-03-02 Auga nieuw bij Amanvida
- 2021-09-29 Het Siciliaanse merk Campo D'Oro sluit aan bij huidige trends
- 2021-09-09 "On the way to PlanetProof is op dit moment dé manier om grootschalige teelt te verduurzamen"
- 2021-06-22 Funghi Valentina nieuw bij Amanvida: verse, biologische champignons uit Bologna
- 2021-05-25 Machandel breidt verder uit
- 2021-04-28 "Uiteindelijk moet iedereen de producten kunnen kopen, anders heeft het hele bio-verhaal niet zo veel zin"
- 2021-02-17 Voedingsmiddelen en fermentaties duurzaam in glas onder vacuüm bewaren
- 2020-10-19 Bonduelle: Zeven beloftes voor duurzame landbouw en gezonde voeding
- 2020-10-09 "20% van de voorraad was binnen 4 uur verkocht dankzij social media"
- 2020-05-01 Akkerbouwers in het Groningse Oldambt beginnen aan bio-erwten
- 2020-04-08 "Wij maken conservering van groenten en fruit mogelijk op een manier die het product ontziet"
- 2020-03-09 Japanse pickle-pers verkrijgbaar in Nederland
- 2019-11-15 Nieuwe vleesvervanger in blik: biologisch, Fairtrade Jackfruit
- 2019-10-24 HAK wil duurzame telers beter betalen
- 2019-09-04 Vernieuwde moestuinjam verkozen tot 's lands lekkerste aardbeienjam
- 2019-06-18 "Onze jam wordt erg goed ontvangen zowel door klanten als door winkeliers."
- 2019-05-08 "Vooral de biologische teelt vindt afzet in de markt van conserven en vegetarische producten"