Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-bessenschaaltjes uit houtsnippers

Wie iets verpakt, wil drie dingen: dat de inhoud zijn kwaliteit niet verliest, dat het er mooi uitziet en dat de verpakking de gewenste uitstraling heeft. Dit is echter niet voldoende voor de Duitse verpakkingsproducent Wertpack. Ook duurzaamheid gaat dit bedrijf aan het hart. Niemand wil er onnodig aan bijdragen dat er net zoveel plastic verbruikt wordt en in de oceaan belandt als tot nu toe is gebeurd. Daarom biedt Wertpack verschillende ecologisch verstandige alternatieven aan zoals bijvoorbeeld bio-bessenschaaltjes en een assortiment aan servies van palmbladeren.


Bio-bessenschaaltjes

De Bio-bessenschaaltjes zijn gemaakt van houtslijpsel en beschermen niet alleen tegen drukplekken, maar werken ook vochtregulerend, zodat de bessen langer vers blijven. Houtslijpsel als materiaal is bovendien een natuurproduct: dat wil zeggen dat heel fijn geslepen houtsnippers hiervoor mechanisch samen worden geperst zonder gebruik van chemicali├źn. Zo is het product volledig biologisch afbreekbaar maar heeft het desondanks een lange levensduur en is het ademend.

Duurzaamheid in ieder detail
Aangezien Wertpack zich exclusief op B2B-klanten richt, moet de kwaliteit natuurlijk bijzonder goed kloppen. Daarom beschermen de materialen de verpakte levensmiddelen specifiek tegen vuil, kou, hitte, licht, vocht en schokken. Tegelijkertijd is de optiek van de verpakkingsoplossingen minstens net zo belangrijk aangezien de gastronomie-klanten evenveel waarde aan design hechten als de retail en de levensmiddelenindustrie. Desalniettemin staat ook hier duurzaamheid op de bovenste plaats en daarom wordt er met name bij details zoals kleuring en stickers op milieuvriendelijkheid gelet.


Servies uit palmbladeren

Sinds de bedrijfsoprichting in 2014 biedt Wertpack reeds ecologische verpakkingen aan - naast de bio-bessenschaaltjes ook een heel assortiment aan servies van palmbladeren. Deze relatief nieuwe oplossing toont hoe mooi milieuvriendelijke verpakkingen kunnen zijn. Bovendien bieden palmbladeren enkele voordelen: het uiterlijk is altijd uniek, ze zijn neutraal van smaak, geheel biologisch afbreekbaar en daarmee bijzonder goed geschikt voor de verpakking van groenten en fruit.

Continue actualisering van het productportfolio
Het materiaal wordt daarbij gewonnen uit bedelpalmen. De tot 2 meter lange palmbladeren worden tijdens de droogteperiode verzameld en het servies wordt uit een heel blad geperst. Daarvoor worden alleen de meest hoogwaardige bladeren gebruikt. De andere bladeren worden hergebruikt als bio-bemesting en als brandmateriaal. Bovendien is het servies uit palmbladeren vochtafstotend waardoor er geen kunstmatige laag nodig is en geen aanvullende stoffen.


Palmbomen op de plantage

Om de klanten continu de meest actuele ecologische verpakkingen aan te kunnen bieden, wordt het assortiment voortdurend geactualiseerd en indien mogelijk uitgebreid. Naast de genoemde materialen is de leverancier telkens weer op zoek naar doordachte verpakkingsalternatieven om daarmee tegemoet te komen aan het groeiende ecologische bewustzijn.

Verdere informatie:
Wertpack GmbH
GF: Marc Bochmann, Siegfried Schuster
Adres: Kreuz├Ącker 19, 88214 Ravensburg
Tel: 0049 800-88997766
Publicatiedatum: