Wegens mogelijke listeriabesmetting

Greenyard roept reeks diepvriesgroenten terug waaronder de bio-erwten van Boni

Greenyard roept achttien producten met diepgevroren erwten, gebroken bonen of pastinaak terug die in zijn Hongaarse fabriek werden geproduceerd tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018. Mogelijk zijn ze besmet met de listeriabacterie, zo meldt het bedrijf.De terugroepactie gebeurt in samenspraak met het voedselagentschap FAVV en zijn Hongaarse tegenhanger. Het gaat om driepvriesgroenten die onder verschillende merken werden verkocht in een groot aantal verkooppunten, waaronder Colruyt en Delhaize. De terugroeping geldt voor alle producten die de houdbaarheidsdatum nog niet voorbij zijn.

Van het merk Pinguin gaat het om de producten erwten extra fijn, erwten zeer fijn, erwten fijn, erwten middelfijn, gebroken bonen, erwten zeer fijn en jonge wortelen, 10 gemengde soepgroenten, minestrone, zomergroenten en fitmix. Van D’Lis wordt de paëlla met zeevruchten en kip teruggeroepen. Bij het merk Delhaize gaat het om extra fijne erwten en jonge wortelen, en een groentemix voor tomatensoep. Daarnaast worden ook nog de nasi goreng en bami goreng van Everyday en de mix paysanne en bio-erwten van Boni teruggeroepen.Koorts en/of hoofdpijn

De mogelijke symptomen van besmetting door listeria zijn koorts en/of hoofdpijn. Deze symptomen kunnen leiden tot listeriose, een ernstige ziekte met een incubatietijd tot acht weken. Zwangere vrouwen moeten extra aandachtig zijn voor deze symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand en ouderen. Wie de symptomen vertoont na het eten van het product, raadpleegt best een huisarts.

Vorige week riep Greenyard nog om dezelfde reden alle diepvriesmaïs terug die in zijn Hongaarse fabriek is geproduceerd tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.