Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het zou niet verstandig zijn om nu nog door te gaan"

Natuurvoedingswinkel Spruit gaat sluiten

Tholen – Natuurvoedingswinkel Spruit sluit op 1 augustus definitief de deuren. Eigenaresse Amber Leenbeek heeft geen geschikte opvolger kunnen vinden. Zij besloot in september 2016 alleen verder te gaan als eigenaresse van de winkel in Enkhuizen. Begin dit jaar besloot ze echter te stoppen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. “Ik heb alles geprobeerd, maar ook voor verschillende bio-winkelketens bleek deze winkel niet interessant genoeg. Het zou niet verstandig zijn om nu nog door te gaan. Ik moet ergens een grens trekken en die heb ik nu bereikt. Ik wil niet dat mijn leveranciers er de dupe van worden", aldus Amber. Het pand van Spruit aan de Westerstraat 30 staat overigens wel nog te huur. "Ik kijk nog uit naar een andere huurder voor het pand, die de huuir voor een jaar kan overnemen."

Amber gaf in dit eerdere Biojournaal-artikel al aan dat ze haar ideeën voor de winkel niet volledig uit kon rollen en daardoor niet de gewenste vooruitgang kan realiseren. Vanmorgen heeft ze in een nieuwsbrief aan de klanten bekend gemaakt dat de winkel in augustus gaat sluiten.


In de nieuwsbrief geeft ze de volgende toelichting:
"Ik ben tot een definitief besluit gekomen. Afgelopen vrijdag zijn de mensen van het werkgroepje samen gekomen om het initiatief te bespreken van een coöperatieve natuurvoedingswinkel. Nadat we de huidige situatie van de winkel en de vaste lasten hebben doorgenomen zijn we het met z'n allen er over eens geworden dat de vaste lasten van het pand een te grote kostenpost is en een te groot risico vormen om de winkel te laten voortbestaan voor en door leden. Om een samenwerkingsverband te starten zoals we hem hadden voorgesteld zou deze op kleinere schaal moeten starten zonder vaste lasten en zonder risico en het initiatief van daar uit te laten groeien. Aankomende donderdag komt de werkgroep wederom bijeen om deze mogelijkheid te onderzoeken en wellicht komt daar nog een mooi initiatief uit voort."

Ze vertelt dat deze uitkomst een bittere pil is, maar dat ze er begrip voor heeft en zich in dit besluit kan vinden. "Het betekent echter ook dat het nu voor mij tijd is om een knoop door te hakken en een definitief besluit te gaan nemen wat de winkel betreft. Het valt me zwaar te moeten meedelen dat ik geen verdere opties meer zie voor het voortbestaan van de winkel en de winkel zal gaan sluiten. Mijn voornemen om in augustus te gaan stoppen houd ik bij deze dan toch aan."

Deze week (9 tot en met 14 juli) is de winkel nog alle dagen open. Vandaag worden nog verswaren geleverd (groenten, fruit, zuivel en brood). Vanaf 16 juli zal Amber beginnen met leegverkopen. Klanten krijgen wel nog de mogelijkheid om houdbare producten te bestellen en zo een voorraad in te slaan. Ze mogen ook nog tot zaterdag 13:00 uur verswaren bestellen voor een mogelijke wekelijkse verzamelorder. Op vrijdagen is er ruimte voor de levering van een verzamelorder brood.

Amber geeft aan dat ze hoopt dat de klanten ook de komende weken nog blijven komen. In de nieuwsbrief zegt ze het volgende daarover: "Ik wil iedereen op het hart drukken dat het zou mij ontzettend zou helpen als ik zoveel mogelijk verkoop de laatste paar weken, ook al zijn de producten afgeprijsd. Kom je voorraad dus vooral nog even inslaan, ook als dit een raar gevoel zal geven."

Voor meer informatie:

Amber Leenbeek
Spruit
Westerstraat 30
1601 AK Enkhuizen
0228 322419
[email protected]
www.spruit.co