Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Goed merkbaar dat we de eersten waren met biologische Smokey BBQ-saus"

Zet temperatuurdip juist aan tot barbecueën?

Tholen - De aanhoudende droogte houdt ons land in de greep. Vooral het oosten en zuiden van het land kampen inmiddels met problemen en het KNMI noemt het huidige neerslagtekort bijzonder. De maand juni eindigde met gemiddeld 29 millimeter neerslag tegen normaal 68 milliliter in de top 10 van droogste junimaanden sinds 1906. Veel boeren staan hierdoor voor een uitdaging, maar andere bedrijven hebben producten die juist goed passen bij de zomerse weersomstandigheden. Een voorbeeld daarvan is BioBandits, producent van onder meer biologische barbecuesauzen.

Pieter Bas Alferink geeft aan dat de barbecuesauzen, ketchup en de suikervrije mayo's van BioBandits op dit moment inderdaad hartstikke goed verkopen. "Onze biologische Smokey BBQ-saus is via de Natuurwinkels goed verkrijgbaar. We waren de eerste in de bio-branche met deze saus en dat merken we nu heel goed. Ook zijn bij Albert Heijn twee nieuwe dressings opgenomen: de Groovy Garlic en Crazy Citrus. Ook daar zijn we dus steeds beter in beeld. Deze dressings zijn erg geschikt in zomerse salades voor bij de barbecue."


Volgens de ondernemer lopen de producten jaarrond goed, maar zijn de maanden mei en juni echt de inkoopmomenten voor de zomer. "En dit lijkt in juli goed door te gaan lopen. Ook hebben we er een paar mooie nieuwe opdrachten bij gekregen. Zo zullen onze producten breder afgezet gaan worden in Denemarken."


Pieter Bas vertelt dat ze de gevolgen van de aanhoudende droogte nauwlettend in de gaten zullen houden. "Dit extreme weer is natuurlijk voor niemand goed. Uiteindelijk zal dit consequenties gaan hebben voor oogsten. Voor onze mayonaises zijn we bijvoorbeeld van zonnebloemolie afhankelijk. De zonnebloemen gedijen wat langer bij droogte. Aan het eind van de zomer zullen de gevolgen pas echt duidelijk zijn, aangezien ook in Zuid-Europa de droogte aanhoudt." Volgens Pieter Bas is het ook goed als er in de zomer af en toe een dipje in de temperatuur zit. "Dan zijn de mensen weer extra blij wanneer het lekkere weer terugkeert. Dat is voor de barbecue-liefhebbers een goede aanleiding om de spullen er weer bij te pakken en inkopen te gaan doen."


Voor meer informatie:

Pieter Bas Alferink
BioBandits
Honingveldsestraat 7A
6665 CA Driel
038 2303942
[email protected]
www.biobandits.com