Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik heb de kinderen van onze vaste klanten zien opgroeien"

Ecoville stopt op de boerenmarkten

Tholen - Ecoville gaat stoppen op de boerenmarkten. De focus komt nog meer te liggen op de restauratieve klanten. Perry Falter, de man achter Ecoville, staat aanstaande vrijdag voor het laatst in de kleurrijke marktkraam op de biologische boerenmarkt op het Statenplein in Dordrecht. Perry geeft aan dat het besluit hem zwaar viel. "Tot op de dag van vandaag is het nog steeds hartstikke druk aan onze kraam. Ik heb het natuurlijk zo lang gedaan, maar het 'uitoefenen van mijn hobby' valt inmiddels niet altijd meer goed te combineren met mijn thuissituatie."

Hij heeft al veel lieve reacties gekregen van vaste marktklanten. "Die ga ik echt missen. In zo'n kraam bouw je toch een heel persoonlijke band op met de klanten. Sommige klanten komen van begin af aan bij ons aan de kraam. Ik heb hun kinderen zien opgroeien. Waar eerst een jongetje van 2 jaar oud met zijn moeder mee kwam, staat nu een man van 18 jaar. En één van die kleine ventjes werkt nu zelfs bij ons."

Perry showt wat kleurrijke bio-groenten in de Ecoville-kraam.

Er is in de loop van de jaren veel veranderd, erkent Perry. "Toen ik begon hadden we van februari tot eind augustus geen appels. En ik heb heel veel bijgeleerd. Zo stond ik de eerste keer zonder weegschaal in de kraam en dacht ik de producten gewoon per stuk te gaan verkopen. Daar ben ik al snel op teruggekomen."

Op Facebook heeft Ecoville de volgende verklaring geplaatst: "Na 16 jaar vol passie en plezier op drie biologische markten te hebben gestaan, hebben we besloten hier per 1 juli mee te stoppen. Naast onze markten voor de consument leveren we ook steeds meer aan restaurants en horecabedrijven. Hier komt onze focus op te liggen." Ecoville stond op de markten in Amstelveen, Den Haag en Dordrecht.


Sinds 16 jaar levert Ecoville, het biologische merk van Rungis, restaurants en andere horecabedrijven. En daarnaast staat Ecoville op drie biologische markten. Voor de horeca wordt het steeds belangrijker om te kunnen beschikken over biologische groenten en fruit. Om de kwaliteit en persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen heeft Ecoville er voor gekozen om te stoppen met de biologische markten voor de consument.

Perry gaat zich nog nadrukkelijker richten op het begeleiden van de telers en het adviseren van de klanten met een warm hart voor biologisch groente en fruit. Hij kijkt met plezier terug op een succesvolle periode op de markten, maar ook met een dubbel gevoel. "Onze vaste marktklanten ga ik echt missen. Mede door de groei die Rungis en Ecoville doormaken, willen we scherpe keuzes maken. Het waarborgen van kwaliteit en intensiveren van relaties met onze favoriete telers vind ik zo belangrijk dat we deze weg inslaan", vertelt Perry in het bericht op Facebook.

Klik hier voor meer informatie of mail naar: [email protected]