Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Iedere pluimveehouder kan hier straks zaken mee doen"

'Airbnb voor eieren' vergroot afzetmarkt van pluimveehouders

Een nieuw online handelsplatform biedt pluimveehouders de kans om hun eieren snel en makkelijk te verkopen aan pakstations in binnen- en buitenland. EggsTrader - zoals het platform heet - ontzorgt beide partijen bij het sluiten van de deal. Pluimveehouders kunnen via EggsTrader.com eieren aanbieden voor een volledige legperiode, maar ook losse partijen aanbieden op de spotmarkt. Pakstations kunnen het aanbod in verschillende regio's bekijken. De locatie en gegevens van de aanbiedende pluimveehouders zien ze pas bij het sluiten van de overeenkomst.

Initiatiefnemers van EggsTrader zijn internetondernemer André Hoogendam en pluimveeondernemer Jarrin Snetselaar. "In de afgelopen decennia heeft er veel innovatie plaatsgevonden in de pluimveesector, maar dan voornamelijk in de stal. De handel is nog altijd vrij traditioneel georiënteerd. We merken echter dat nieuwe generaties pluimveehouders zoeken naar nieuwe handelsmogelijkheden en kansen om hun afzetmarkt te vergroten", vertelt Jarrin.

Nieuwe generatie

Zowel pluimveehouders als pakstations krijgen toegang na een accreditatieproces, om de betrouwbaarheid en veiligheid te borgen. Aan het gebruik van EggsTrader zijn geen kosten verbonden, ook niet in de vorm van een abonnement. Pas als er een overeenkomst tot stand komt, rekent EggsTrader een kleine fee (vergoeding) om de kosten van het platform en de transacties te dekken.

Met EggsTrader springen de initiatiefnemers van het platform daarop in. "De meeste pluimveehouders verkopen hun eieren nu aan twee of drie handelaren. Via EggsTrader.com kunnen ze eieren makkelijk en tegen de best mogelijke prijs op dat moment aanbieden aan andere pakstations', aldus André. "Hierdoor kunnen ze hun risico's spreiden en hun rendement verbeteren. Omgekeerd biedt EggsTrader pakstations de mogelijkheid om hun inkoop te diversificeren."

Internationalisering

Om de afzetmarkt voor pluimveehouders te vergroten, stelt EggsTrader het platform bewust ook open voor pakstations uit andere Europese landen. "De meeste pluimveehouders vinden het spannend om rechtstreeks zaken te doen met bijvoorbeeld Duitse handelaren. Doordat wij de transactie volledig faciliteren - inclusief contract, de zekerheid van snelle betaling en bemiddeling bij eventuele geschillen - nemen we drempels weg", stelt Snetselaar.

Je kunt het vergelijken met Airbnb, vult André aan. "Via Airbnb kunnen huiseigenaren woonruimte aanbieden aan een internationaal publiek. Of je nu een villa wilt huren in Spanje of een appartementje in Hong Kong, dat kan bijzonder eenvoudig via een platform als Airbnb. EggsTrader werkt op dezelfde intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier. Echt iedere pluimveehouder kan hier straks zaken mee doen."

Livegang

Al voor de officiële lancering van het platform was er volop animo bij zowel pluimveehouders als pakstations. De initiatiefnemers verwachten op basis van reacties uit de markt dat EggsTrader de komende tijd snel verder groeit. De twee ondernemers ontwikkelen het platform ondertussen verder door. Daarbij vullen ze elkaar goed aan.

André Hoogendam is al sinds 1999 internetondernemer. Hij stond onder meer aan de basis van het succesvolle ticketplatform Skelper, dat inmiddels deel uitmaakt van het Engelse SeatWave. Tegenwoordig werkt hij op projectbasis voor onder meer grote multinationals. Jarrin Snetselaar brengt met zijn roots in de pluimveesector de expertise en kennis over handel in eieren in. De jonge ondernemer is betrokken bij meerdere innovatieve projecten in de sector, waaronder de introductie van het gezondheidsei Leifde.

Voor meer informatie: www.eggstrader.com
Publicatiedatum: