Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Thomassen (Biomeerwaarde ei) over foodwatch-onderzoek:

"Storm in een glas water"

Tholen - Wim Thomassen houdt samen met zijn familie op twee locaties zo'n 27.000 biologische leghennen. Daarnaast is hij ook directeur van Biomeerwaarde ei, een coƶperatieve vereniging voor de gezamenlijke afzet van biologische eieren. Er is veel gaande de laatste tijd, eerst de fipronileieren in Duitsland en nu de negatieve media aandacht vanfoodwatch. "Ik word er moe van", begint Wim. "Ik ben ervan overtuigd dat er niks aan de hand is met onze sector. Het is een storm in glas water en gaat eigenlijk nergens over." Wim is ervan overtuigd dat Skal doet wat zij kan doen. "Er zal vast wel eens een foutje gemaakt worden, maar niet zo massaal als men nu doet voorkomen. Absoluut niet! Het is best een strenge instantie maar ik ben ervan overtuigd dat zij correct handelen", aldus Wim.

"Het bericht van foodwatch is misschien ook wel het gevolg van de eieren in Duitsland. Er zijn uitslagen die kant nog wal raken. Maar we kunnen niks en staan met onze rug tegen de muur, het heeft namelijk in het nieuws gestaan dus is het voor de buitenwereld 'waar'."

Woensdagavond 20 juni is de Pluimveeweb thema-avond Markt & Ondernemen voor legpluimveehouders in de Jaarbeurs in Utrecht.

Voor meer informatie of aanmelden: www.pluimveeweb.nl