BCZ presenteert voor het eerst ook cijfers biologische productie

Verdubbeling aantal bio-melkkoeien in Vlaanderen in 2016-2017

De Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) presenteerde vorige week tijdens de algemene vergadering voor het eerst ook cijfers over de biologische productie. Voorzitter Luc Van Impe gaf aan dat dit een beloning is voor het feit dat de sector volwassen is geworden. Over de bio-melkveehouderij staat het volgende in het jaarverslag:

"Voor 2016 zien we een stijging (3,1%) van het aandeel biologische melkkoeien ten opzichte van de totale populatie aan melkkoeien in België. Gezien de leveringen van bio-melk tussen 2017 en 2016 stegen met 11,4%, kunnen we concluderen dat het aandeel aan bio-melkkoeien sterk steeg in 2017. In Vlaanderen werd alvast een verdubbeling in het aantal bio-koeien opgetekend voor de periode 2016-2017. Deze koeien worden gehuisvest bij ruim tien melkveehouders die in 2016 startten met hun omschakeling. De incentive voor deze omschakeling was het grote prijsverschil tussen bio- en gangbare melk in 2016. Dit prijsverschil verminderde in 2017."


Klik hier voor het betreffende deel van het jaarverslag.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.