Waardering rundvlees vooral bepaald door smaak, malsheid en kleur
Iers rundvlees in trek
De waardering van consumenten voor rundvlees wordt met name bepaald door de smaak, de malsheid en de kleur. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder meer dan duizend Nederlandse rundvleeseters van 18 jaar en ouder in opdracht van de Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia/Irish Food Board.
Als het om duurzaam rundvlees gaat, denken consumenten aan dierenwelzijn, gebruik van minder antibiotica, minder megastallen, een kleine impact op het milieu, biologisch, lokaal geproduceerd, voldoende ruimte, de mogelijkheid voor runderen om naar buiten te gaan, goede voeding en vee dat goed behandeld wordt.
Nederland en Ierland hebben onder Nederlandse consumenten het beste imago als rundvlees producerend land. Nederlandse consumenten, die voor rundvlees uit Ierland kiezen, associëren dit met 'buitenleven', 'weilanden' en 'veel ruimte'. Daarnaast scoort Ierland goed op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.
Klik hier voor het hele artikel op Meat&Co.
Bron: Meat&Co via FoodHolland
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"