Zweedse gemeenten met hoogste percentage biologische inkoop beloond

Op 21 mei zijn in Stockholm de winnaars van de Swedish Competition League bekend gemaakt. De minister van Milieu, Karolina Skog, reikte samen met het Ecomat Center prijzen uit aan gemeenten en regio's waar de verkoop van bio-producten het hoogst lag.

Vier gemeenten waren de absolute winnaars van de League. Allen kochten voor meer dan 60% biologisch in. De gemeente Vellinge won voor het vierde opeenvolgende jaar met een bio-inkooppercentage van 80%. Om deze reden ontving de gemeente dit jaar de gouden stempel op hun diploma. In de gemeente Lund werd er voor 74% biologische ingekocht en op de gedeelde derde plek staan de gemeenten Örebro en Malmö met beiden 63%.De regio Kronoberg won de regionale en provinciale competitie met een bio-inkoopaandeel van 56%, gevolgd door Uppsala, Blekinge en Västra Göteland. 

De 10 top gemeenten:
De top 3 regio's en provincies:
Lund en Vellinge moesten dit jaar de Svekomatspris delen. Zij rapporteerden de grootste hoeveelheid Zweedse bio-inkopen in 2017, allebei 48%. De diploma's en prijzen werden overhandigd door biologische telers telers. De Eco award ging naar de gemeente Örebro. Zij hadden de grootste toename van biologische aankopen. Zo nam de verkoop van biologisch brood door de gemeente met maar liefst 225% toe. 

Voor meer informatie: www.ekomatcentrum.se

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven