Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-melkveebedrijf Gravesteyn trekt 3.000 bezoekers tijdens Campina Open Boerderijdagen

"Gangbaar en biologisch mag wat ons betreft naast elkaar staan"

Tholen - Biologisch melkveebedrijf Gravesteyn in Pijnacker deed Tweede Pinksterdag mee aan de Campina Open Boerderijdagen. De vijfde deelname van het bedrijf was extra bijzonder omdat de boerderij inmiddels officieel omgeschakeld is naar de biologische werkwijze. De boerderij volgt al sinds 2016 een biologische bedrijfsvoering en ze leveren sinds november 2017 biologische melk aan FrieslandCampina.


Een rondleiding door de stal behoorde uiteraard tot de mogelijkheden.
 
Dirk Gravesteyn vertelt dat ze in totaal 3166 bezoekers mochten verwelkomen. "Het ging uiteraard veelal om gezinnen met jonge kinderen. We hebben bewust duidelijk aangegeven dat we nu biologisch zijn en men kon uiteraard ook de biologische zuivel van Campina proeven. We hebben ook gangbare producten uitgedeeld. Daar hebben we geen problemen mee, het mag wat ons betreft naast elkaar staan. Wij zijn tenslotte ook de laatste 100 jaar gangbaar geweest."Op de website van Campina vertelde Dirk voorafgaand aan het evenement meer over de omschakeling: "De omschakeling is heel goed bevallen, wij bleken al bijna biologisch te werken en de aanpassingen die we nog moesten doen, hebben we positief ervaren." Het bedrijf past weidevogelbeheer toe op eigen grond en daarnaast worden natuurgronden beheerd voor Natuurmonumenten. "Graag stellen wij ons bedrijf open, onder meer door gecertificeerd educatiebedrijf te worden." Het mooist aan het werk als veehouder vinden ze om van gras melk te maken en de dynamiek van het vee en de seizoenen.


Gewichtheffen met melkbussen.

De bio-melkveehouder geeft aan dat er veel vragen op ze afgevuurd werden. Overigens niet alleen over de bedrijfsvoering: "We zijn vooral bezig geweest om vragen van kinderen over de spelonderdelen te beantwoorden." Op de website van het Algemeen Dagblad is aandacht voor het initiatief van de twaalfjarige zoon van Dirk en Isabella. Tim wil op de boerderij van zijn ouders het mooiste vogelnest van Nederland bouwen. Hij doet dit in het kader van de uitdaging 'Wie bouwt het mooiste nest van Nederland?' waaraan verschillende scoutinggroepen mee doen (www.nestenbattle.net). Op 27 juni zal bekend worden gemaakt welk nest de Nestenbattle wint. Klik hier om de reportage uit het AD te bekijken.

Voor meer informatie:

Dirk Gravesteyn
Melkveebedrijf Gravesteyn
Oude Leedeweg 25
2641 NL Pijnacker
[email protected]
www.melkveebedrijfgravesteyn.nl