Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Waaronder voor Neolac en Farmel

Ausnutria wil meer geiten- en koemelk verwerken

Ausnutria in Heerenveen verwerkt momenteel in totaal 140 miljoen kilo melk van koeien- en geiten. Het bedrijf wil die hoeveelheid de komende jaren vergroten, aldus directeur Bart van der Meer, directeur Ausnutria Dairy Corporation en dochteronderneming Ausnutria Nederland. Ausnutria Dairy Corporation is een beursgenoteerd bedrijf in Hongkong. De omzet van het moederbedrijf bedroeg in 2017 ruim 500 miljoen euro. De winst steeg naar 39,4 miljoen euro. Ausnutria nam onlangs de compleet nieuwe productielocatie voor baby- en kindermelkpoeder in Heerenveen in gebruik. De zuivelfabriek draait sinds eind vorig jaar. Het is naast Ommen, Leeuwarden en Kampen de vierde en grootste locatie van de onderneming.

Ausnutria Nederland levert 9 producten, waarvan 2 onder de eigen merken Kabrita voor kindervoeding van geitenmelk en Neolac voor babyvoeding van biologische koemelk. De andere merken worden geproduceerd voor het zusterbedrijf in China. Momenteel komt bijna 75% van de omzet uit China. Van der Meer zou graag zien dat het bedrijf wat meer omzet buiten China zou realiseren. Concreet richt de onderneming zich onder andere op de Verenigde Staten om daar babyvoeding op basis van geitenmelk te kunnen leveren.

De geitenmelk ontvangt Ausnutria aangeleverd van ruim 50 geitenhouders. De koemelk wordt aangeleverd via Farmel. Van dit bedrijf bezit Ausnutria 50% van de aandelen. Farmel levert zowel biologische als gangbare melk. Het betreft 70 miljoen kilogram koemelk per jaar. Van der Meer wil de komende jaren wat meer melk gaan verwerken want Ausnutria zet in op een groei van 30% per jaar. Hij denkt dat dit goed mogelijk is. "Farmel biedt melkveehouders concurrerende contracten qua melkprijs. Dat werkt goed en ik heb geen reden te twijfelen dat dat goed blijft werken. "Het speelveld qua zuivelindustrie is sterk in beweging, maar ook dat moet je in het juiste perspectief zien. Onze groei beïnvloedt de melkstroom naar andere zuivelbedrijven, maar FrieslandCampina blijft veruit de grootste speler. Ook geitenmelk hebben we extra nodig, maar ik verwacht dat onze huidige geitenboeren gemiddeld gezien nog wel iets verder doorgroeien."

Klik hier voor meer informatie over Ausnutria.

Bron: Nieuwe Oogst via FoodHolland
Publicatiedatum: