Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

King Arthur biologische kokosnoot bloem teruggeroepen om salmonella

De King Arthur Flour Company roept vrijwillig 6300 dozen van hun biologische kokosnoot bloem terug, omdat de Salmonella bacterie gevonden is een van hun producten. Er zijn geen meldingen bekend van ziekten die in relatie staan met het teruggeroepen product. 

Er is op dit moment een uitbraak van Salmonella in de VS, die gelinkt wordt aan gedroogde kokosnoot. Het is niet bekend of deze kokosnoten ook in de producten van de King Arthur Flour Company zijn gebruikt. 

De teruggeroepen producten hebben een houdbaarheidsdatum tot 25-10-2018 en partijnummer CF22017E, en 04-12-2018 met partijnummer CF22017E. Deze data en partijnummers kunnen op de achterkant van de verpakking gevonden worden. Het UPC nummer van dit product is 0 71012 10702 5. Producten met andere houdbaarheidsdata en partijnummers vallen niet onder deze terugroeping. 

Het bedrijf onderzoekt het probleem en probeert de bron van het probleem binnen de leveringsketen op te sporen. Als je dit product hebt gekocht, eet het niet op, maar gooi het weg of neem het mee terug naar de winkel om de aankoopprijs terug te krijgen.

Een salmonella besmetting kan resulteren in misselijkheid, overgeven, buikpijn, koorts en (bloederige) diarree. Deze symptomen openbaren zich meestal binnen 12 tot 72 uur na blootstelling aan de bacterie. De meeste mensen worden vanzelf weer beter, maar sommige mensen, bijvoorbeeld met een verminderde weerstand, kunnen ernstig ziek worden van de bacterie. Als je dit product hebt gegeten en deze symptomen hebt, neem dan contact op met een dokter. 

Bron: Food Poisoning Bulletin (Linda Larsen)
Publicatiedatum: