Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mobiel kippenhok met meereizende eierautomaat"

Kipcaravan publiekswinnaar ZLTO Initiatiefprijs 2017

Donderdagmiddag 14 december heeft ZLTO-directeur en juryvoorzitter Elies Lemkes op het ZLTO Congres in Den Bosch de publiekswinnaar van de ZLTO Initiatiefprijs, bekendgemaakt. Pluimveehouder Peter van Agt uit Oirschot ging er met deze prijs ter waarde van 2500 euro vandoor. Hij bedacht een innovatief mobiel kippenhok met meereizende eierautomaat. 

Zijn Kip Caravan biedt onderdak aan 249 kippen. Overdag scharrelen de kippen erop los in de natuur op de Oirschotse Hei. Als het gaat schemeren, gaan ze in de caravan op stok. Ongeveer elke twee weken, als er op de hei bijna geen voedsel meer te vinden is, krijgt de verrijdbare stal een nieuw plekje langs de Groene Corridor. Mensen met een bijzondere arbeidskans rapen de eitjes, voorzien ze van een stempel en plaatsen ze in de ei-automaat. De doosjes zijn biologisch afbreekbaar. Elke dag worden alle 200 eitjes verkocht. Intussen werkt Van Agt aan meerdere Kip Caravans, waaronder een om leghaantjes op te fokken voor biologische vleesproductie.

Het is de vijftiende keer dat ZLTO de Initiatiefprijs heeft uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen voor leden die een vernieuwend idee succesvol in de markt zetten. 

Bron: ZLTO
Publicatiedatum: