Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terra-Pura schenkt 600 kilo bio-dierenvoeding aan Dierenthuis Almere

Om de samenwerking tussen het Nederlandse Buddy's Bite en het Duitse Terra-Pura biologische diervoeding te vieren bedachten Suzanne Toebast en Michaela Fohmann dat zij 600 kilo honden- en kattenvoer zouden schenken aan een Nederlands goed doel. Middels een actie op de Facebook-pagina van Buddy's Bite, liet het tweetal haar trouwe klanten beslissen aan welk goed doel het voer zou toekomen. 

Binnen drie dagen tijd stond de teller op meer dan 2000 reacties. Het voer is inmiddels geschonken aan het Dierenthuis in Almere. Vele honden, katten en een paar paarden worden hier opgevangen en verzorg; dieren die nergens meer een plaatsje kunnen krijgen.En passant deed Suzanne nog een leuke ontdekking. Er bleek een hele trouwe Terra-Pura klant in het Dierenthuis te zitten. Het blinde hondje Chess had verschrikkelijke last van jeuk en ontstekingen en alles was al uitgeprobeerd. Geen behandeling en geen voeding wilde helpen. Totdat een van de medewerkers van het Dierenthuis zelf op onderzoek uit ging en Terra-Pura vond. "Ik had echt geen idee", zegt Suzanne, "want deze medewerker heeft besteld bij een wederverkoopster van Buddy's Bite. Dus niet direct bij mij. Hondje Chess is door Terra-Pura inmiddels helemaal van de jeuk en de huidproblemen afgekomen. Ik geniet daarvan", zegt Suzanne. "Zo'n hondje als Chess is nou precies waar ik het voor doe."

Sinds 2015 werkt Suzanne samen met Michaela. "De keuze voor Terra-Pura was destijds een hele logische. Wereldwijd is er niet één dierenvoedingproducent die zich heeft mogen certificeren bij de keurmerken Demeter en Bioland. Een betere kwaliteit kon ik niet vinden", zegt Suzanne.

"Maar ook op het gebied van bewust en duurzaam ondernemen heb ik van Michaela ontzettend veel geleerd. Ik wil en kan mijn ogen niet sluiten voor het leed in de bio-industrie. Ik wil mijn honden (die mijn bank en mijn bed in beslag genomen hebben) niet voeren met vlees uit overvolle stallen, uit kooitjes of met vlees van dieren die dagenlang op transport zijn geweest. Evenmin wil ik mijn klanten geen vleesproducten aanbevelen waarvan ik niet precies weet wat erin zit, welke processen het ondergaan heeft of welke stoffen eraan zijn toegevoegd."

Voor meer informatie: 
Suzanne Toebast
Buddy's Bite
Publicatiedatum: