Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: stempel voor biologische producten

Het teeltproces en de verhandeling van biologische voeding in Chili moet aan de volgende strenge eisen voldoen: de teeltgrond moet omheind worden om vervuiling door derden te voorkomen; voor grondbeheer moet gebruikgemaakt worden van humus en compost; de omliggende natuurlijke vegetatie moet beschermd worden; er mag geen sprake zijn van vervuiling én er mogen geen synthetische en chemische producten gebruikt worden voor ongediertebestrijding. 

Maar hoe kun je weten of het product dat je koopt daadwerkelijk biologisch is? Sinds 2007 moet ieder biologisch product wettelijk een certificaat hebben dat de echtheid van het product garandeert. Deze certificering staat onder controle van de Landbouw- en Veeteeltdienst (SAG) en kan door iedere consument worden opgevraagd. 

Omdat dit in de praktijk weinig gebeurt, heeft de SAG, in opdracht van het Ministerie van Landbouw, een officieel stempel ontwikkeld die de echtheid van biologische producten waarborgt. Het gebruik van het stempel is verplicht voor alle producten die als biologisch worden aangeboden.

Bron: latercera.com
Publicatiedatum: