"Leo Verbeek: "Aantal aanmeldingen overtreft verwachtingen"

Vereniging Bioglasteelt nu een feit

Tholen – Vereniging Bioglasteelt is sinds gisteren een feit. Bij de nieuwe vereniging voor glastelers hebben zich inmiddels al 13 leden aangemeld met meer dan 65 hectare glasteelt. "Dat aantal overtreft nu al onze verwachtingen, terwijl nog niet eens iedereen heeft gereageerd", aldus voorzitter Leo Verbeek. Daartoe behoren hoofdzakelijk groente- en fruittelers en sierteeltbedrijven.

Vorige week was de startbijeenkomst van de vereniging. "Er hing een ontspannen, positieve sfeer", vervolgt de voorzitter. "Het was een interessant samenkomen van pas omgeschakelde tuinbouwbedrijven en gevestigde namen uit de branche. Punt van discussie was of we oude structuren in stand moeten houden of juist ons blikveld moeten verruimen."

Bioglasteelt zal als onderdeel van Biohuis en Bionext naast bestaande partners LTO Glaskracht Nederland en LTO Nederland opereren. De vereniging wil het aanspreekpunt zijn voor biologische glastuinders, passende regelgeving voor biologische glastuinbouw bewerkstelligen en de ontwikkelingsmogelijkheden mede richting geven.

Nog voor het ontstaan van de vereniging werkten veel glastelers informeel al samen, zij het zonder eigen rechtsvorm. Leo: "Dat was veelal op persoonlijke titel. De samenwerking is nu geformaliseerd. Aan de hand van de bestuurlijke voorbereidingen en ledenvergaderingen komen we tot een meer gedragen standpunt."

Voor meer informatie: leo@bioverbeek.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.