Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"85% minder kartonafval in displays"

Proteus wint Greener Packaging Award 2017

Wat ooit begon als een gezamenlijke brainstormsessie met retailers en merkfabrikanten lijkt nu uit te groeien tot de nieuwe standaard in de wereld van promo-displays. Proteus is op 23 november in Brussel uitgeroepen tot de winnaar van Greener Packaging Award 2017. Uniek en beter

"We zochten niet zomaar naar een kleine verbetering van het bestaande, we zochten een nieuwe invalshoek. De Proteus Smart Display bestaat uit een herbruikbaar frame uit één stuk, opvouwbaar én telescopisch, met flexibele communicatiemogelijkheden door middel van een digitaal geprinte sleeve. Het frame is vervaardigd uit aluminium en kunststof en uitgerust met stevige wielen. De Proteus Smart Display is voorzien van geïntegreerde hard- en software ten behoeve van supply chain, marketing en verkoopdata. Met deze data is het mogelijk om de lopende promo-actie 'real-time' te volgen en bij te sturen", zegt Bram van Schijndel, mede-grondlegger van Proteus. 

"Idealiter wordt Proteus gebruikt in een open pool van retailers en merkfabrikanten met optimaal rendement voor alle betrokken partijen. Bij voorkeur wordt Proteus via een logistieke dienstverlener rechtstreeks gevuld aangeleverd bij de retailer. Na iedere promo-actie kan Proteus in een klein compact pakket worden opgehaald, klaar voor de volgende promo-actie. De merkfabrikant bespaart tijd en geld. Bovendien krijgen alle partijen nieuwe inzichten. Naast meer rendement zorgt Proteus voor 85% minder kartonafval."

Hij vervolgt: "De Greener Packaging Award is niet alleen een erkenning voor Pure Value het moederbedrijf achter Proteus, maar met name voor alle merken, retailers en solution providers die intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitrol." 

Winnaar in drie criteria

De Greener Packaging Award is een initiatief van VAL-I-PAC en Fost Plus - de twee Belgische organisaties die bedrijven helpen om hun verpakkingsafval te recycleren - en heeft als doel ervaringen te delen met bedrijven die duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen op de markt willen brengen. Proteus, die een circulair model nastreeft, is bij de beoordeling voor bedrijfsmatige verpakkingen in elk van de drie genormeerde categorieën naar voor gekomen. Dit zijn: 
  • Preventie door vermindering van het gewicht en/of het volume van de verpakking. Proteus zorgt gemiddeld voor meer dan 85% kartonreductie; 
  • Circulaire economie. Van eenmalig gebruik in karton tot oneindig gebruik met een herbruikbare display;
  • Vermindering van verspilling. In elke stap in het proces worden zowel kosten als CO2 en afval teruggedrongen tot het minimum.

Pure Value bereidt momenteel de implementatie voor voor Nederland en België, welke gepland staat in 2018. 

Voor meer informatie: www.purevalue.be/en
Publicatiedatum: