Tholen – Méér dan een gewone hamburger. De Simmentaler Beef Steak Burger en Biefstuk Gehaktballen zijn gemaakt van rundvlees met een duurzaamheidspaspoort waar je u tegen zegt. Het rundvlees is afkomstig van dubbeldoelkoeien, koeien die zowel melk als vlees geven en daardoor binnen hun levensduur optimaal benut worden. "Doordat alle vleesdelen van de Simmentaler in de producten zijn verwerkt, kunnen we spreken van een optimale vierkantsverwaarding", vertelt productontwikkelaar Max van der Salm van Streekjuweel.Dubbeldoelkoeien

De dubbeldoelkoeien zijn niet ingekruist met typische melk- of vleesrunderen en geven daardoor zowel melk als vlees. "Het vlees is in feite een prachtig additioneel product. De dubbeldoelkoe heeft immers eerst, onder optimale omstandigheden, melk gegeven, en daarna levert ze nog een flinke hoeveelheid heerlijk mals vlees van topkwaliteit", vervolgt Max. Steeds meer boeren zien volgens hem dan ook in dat de dubbeldoelkoe een positieve bijdrage kan leveren aan een gezonde financiële bedrijfsvoering. "Kijkend naar de ecologische voetafdruk scoort de dubbeldoelkoe ook heel goed. Runderen die alleen worden gehouden voor het vlees of de melk zijn tot wel 30 procent meer milieubelastend dan dubbeldoelkoeien." Dit type koe is dan ook bezig aan een revival.Van kop tot kont

Voor de Simmentaler vleesproducten worden alle vleesdelen van het rund gebruikt, óók de biefstukdelen. Alle producten zijn bereid met ten minste 30 procent biefstuk en komen door deze combinatie overeen met het natuurlijke vetpercentage van het rund (minder dan 12 procent), zonder dat het vlees hoeft in te boeten op malsheid en sappigheid. Max: "De producten lijken in de verste verte niet op de reguliere burgers en gehaktballen die voor ruim 20 tot 30 procent uit vet bestaan."

Rechtstreeks bij de boer

Door de unieke manier van verwerken en de korte lijnen zijn alle Beef Steak Burgers herleidbaar van boer tot bord. De Simmentaler producten zijn biologisch en bevatten geen kunstmatige additieven, enkel door Skal goedgekeurde biologische kruiden en specerijen. De koeien worden rechtstreeks bij de boer gekocht en geslacht bij een kleinschalig, gecertificeerd slachthuis. "Van ieder dier en iedere productiecharge zijn alle gegevens beschikbaar en opvraagbaar. Deze manier van werken geeft de garantie dat het vlees enkel afkomstig is van Simmenthaler dubbeldoelkoeien", geeft Max aan. 

Zodra het vlees op zijn best is wordt het ingevroren om een optimaal behoud van smaak en kwaliteit te garanderen. De producten komen het best tot hun recht door ze een dag voor gebruik in de koelkast te leggen en ze daar langzaam te laten ontdooien.

Kwalitatieve uitstraling

Met betrekking tot de verpakking is gekozen voor een kwalitatieve uitstraling. "De aankoop van het product moet bij de consument een goed gevoel oproepen en een bevestiging geven van zijn verantwoorde keuze", verduidelijkt de productontwikkelaar. Op de verpakking treffen consumenten alle relevante informatie aan over herkomst, kwaliteit, duurzaamheid en bereiding. De verpakking kan zowel staand als liggend worden gepresenteerd middels een dubbele facing.

De producten zijn verkrijgbaar bij Udea onder bestelnummers 5001 voor 'Simmentaler – Beef Steak Burger' en 5002 voor 'Simmentaler – Biefstuk gehaktballen'. 

Voor meer informatie: www.udea.nl